Lazarciuc: „E fără precedent ce s-a întâmplat la echipa de handbal a Craiovei”

0
175

Noul director al SCM Craiova spune că hibele clubului sunt legate de organizare şi funcţionare şi va lua măsuri în acest sens

De 1 aprilie, SCM Craiova şi-a prezentat staff-ul care va conduce clubul în perioada următoare. Noul director este Victor Lazarciuc, care a prezentat-o pe Adriana Ungureanu drept membru în Consiliul de Administraţie, cu atribuţii la echipa feminină de handbal, pregătită de câteva zile de profesorul Gheorghe Sbora. „Am fost profesor de sport, maestru al sportului şi antrenor emerit şi am fost solicitat să fac ceva pentru echipele Craiovei, pentru a le ajuta să-şi îndeplinească obiectivele. Organizarea a lăsat de dorit şi vom schimba regulamentul de organizare şi funcţionare. Vom avea un director sportiv care să vină din sport, nu să fie electrician sau inginer. Îl vom numi sau vom scoate acest post la concurs. Colaborarea dintre antrenori şi conducere va fi mai intensă. Au fost şi probleme cu contractele jucătorilor şi aceste lucruri nu mai trebuie să se întâmple. Rezultatele trebuie să fie oglinda noastră” a spus Victor Lazarciuc la prima apariţie în faţa presei.

Handbalul, principala preocupare

Aşa cum era de aşteptat, problemele echipei de handbal au fost cele mai discutate. „În istoria handbalului nu s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat la Craiova. Carmen Amariei a fost demisă, dar deocamdată este în preaviz. Ea a fost principala vinovată pentru problemele echipei, atât de organizare, cât şi de rezultate. Snopova nu va mai putea intra în ţară până în mai, fiindcă a stat o lună în plus faţă de expirarea vizei” a spus Lazarciuc. Adriana Ungureanu l-a completat pe Lazarciuc: „Obiectivul echipa de handbal era calificarea în play-off, nu evitarea retrogradării. Voi încerca să aduc la Craiova jucătoare importante. dacă eram lăsată, o făceam şi în vara trecută. Deocamdată nu se mai poate, vom vedea la vară. Sperăm să nu retrogradăm” a spus Adriana Ungureanu. Noul antrenor al echipei feminine de handbal, Gheorghe Sbora, a spus că obiectivul său în perioada rămasă este să scoată „basma curată” echipa: „M-a preocupat psihicul, moralul jucătoarelor, după aceste probleme organizatorice. La evaluarea lotului, am observat că acesta este sub cerinţe. Avem probleme cu interii pe ambele părţi, cu pivotul şi cu poarta, unde sunt doar doi portari. Vreau să scap basma curată echipa, să nu retrogradăm sau chiar să nu disputăm barajul. Putem trece de Constanţa, fiindcă şi ei au probleme. Avem traseu uşor spre cupele europene prin Cupa României, dar sunt realist şi nu mă gândesc la acest lucru, mai ales că nu am făcut faţă meciurilor cu Jolidon Cluj din campionat. Trebuie să avem obsesia pregătirii pentru meciuri, nu a rezultatului, fiindcă altfel riscăm să picăm psihic”.

Şanse minime să revină Tyler

Team-managerul echipei masculine de baschet, Marius Toma, a dat impresia că nu-l va mai accepta înapoi pe masivul pivot american James Tyler, după ce a acesta a avut un conflict cu antrenorul Milan Nisic. „Tyler are contract până când terminăm sezonul, dar urmează să ne decidem dacă va mai reveni la antrenamente. Nu putem duce echipa în haos, nu ne permitem să facem compromisuri. Ştim că Tyler era îndrăgit de fani, dar nu putem tolera indisciplina. Ne bazăm pe revenirea lui Drăguşin, care vine cu o foame mare de baschet”. Toma spune că echipa va juca la victorie şi în ultima etapă, la Ploieşti, deşi un rezultat bun nu ar aduce un adversar mai facil decât Oradea în play-off, respectiv BC Mureş. Doar voleiul este în grafic şi chiar mai mult decât atât. „La volei nu sunt probleme. Echipa feminină şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a nu retrograda, în condiţiile unui buget redus. Fetele au terminat pe locul 9, deşi au fost foarte aproape de a juca în grupa 5-8. Sper să reuşim calificarea în finală cu echipa de băieţi, mai avem nevoie de o victorie şi ne vom bate pentru fiecare punct şi fiecare set la Zalău. Dacă nu vom reuşi, ne vom concentra pe meciul de la Craiova” a spus managerul secţiei de volei, Dan Pascu.