ISJ Dolj a afişat posturile didactice pentru concurs

0
486

692 de norme şi fracţiuni de norme –  este oferta de posturi didactice pentru anul şcolar următor, scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Candidaţii vor ocupa catedrele prin evaluare scrisă, care se va derula, în toate centrele de examinare, pe 2 august a.c. Înscrierile pentru aceste posturi încep astăzi şi se derulează timp de 10 zile, la centrele de concurs.

Potrivit conducerii ISJ Dolj în acest an sunt 79 de posturi  titularizabile. Dintre acestea 22 de posturi sunt în cadrul catedrei de muzică la Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Craiova, iar alte 30 posturi sunt pentru învăţători. De asemenea, spre deosebire de sesiunile anterioare, există catedre titularizabile şi pentru disciplinele Limba română şi Matematică. «Pentru Limba română este un post de titular la Vârtop şi unul la Liceul “Horia Vintilă” din Segarcea, iar pentru Matematică sunt patru posturi vacante la şcolile din Predeşti, Pleşoi, Filiaşi şi Afumaţi. Lista completă cu normele şi fracţiunile de normă se găseşte atât la avizierul Inspectoratului Şcolar cât şi pe site-ul instituţiei. Alături de această listă se află şi centrele de concurs”, a subliniat inspectorul şcolar general Mihaela Moţăţeanu.

41 de centre de concurs

Concursul de titularizare/suplinire se va desfăşura în acest an, pentru prima dată după regulile impuse de Legea 1/2011, care prevede ca fiecare unitate de învăţământ să-şi selecteze resursa umană. Astfel, la nivelul judeţului Dolj s-au creat 41 de centre de examen, prin decizia Consiliilor de Administraţie, car au avut de ales să organizeze concurs individual, în consorţii sau prin asocieri temporare. La nivelul Craiovei există două consorţii. Unul cuprinde Şcoala 21 “Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala 22 “Mircea Eliade”, Colegiul Naţional “Elena Cuza” şi Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, iar celălalt consorţiu are în componenţă Colegiul Naţional “Carol I”, Colegiul Naţional “Gheorghe Chiţu”, Palatul Copiilor Craiova, Şcoala 18 “Sfântul Dumitru”, Şcoala 36 “Gheorghe Bibescu”, Grădiniţa 30 “Căsuţa Fermecată” şi Grădiniţa 21 “Tudor Vladimirescu”.

Înscrierile se fac la centre

Înscrierile pentru concursul de titularizare sau suplinire se desfăşoară în acest an în perioada 2-12 aprilie a.c., la nivelul unităţilor de învăţământ, a consorţiilor sau a centrelor de concurs. Candidaţii vor fi înregistraţi în aplicaţia on-line Titularizare 2012, care conţine opţiunile angajare prin concurs pe perioadă nedeterminată, angajare prin concurs pe perioadă determinată, repartizare în baza rezultatelor obţinute la probele scrise din iulie 2011 sau iulie 2010. După înscrieri, conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2012-2013, în perioada 20-28 aprilie a.c se vor valida fişele de înscrieri.

Inspecţie specială la clasă înainte de proba scrisă

Până la organizarea concursului, candidaţii vor derula o oră de predare la clasă cu inspecţie iar, în funcţie de fişa postului, vor susţine şi o probă practică sau orală.  Comisia de organizare şi desfăşurare a concursului din fiecare unitate de învăţământ, consorţiu sau centru întocmeşte şi afişează graficul desfăşurării probelor practice sau orale în profilul postului şi a inspecţiilor speciale la clasă, până pe data de 30 aprilie a.c.. Conform metodologiei aceste probe se vor derula în intervalul 2 mai – 8 iunie a.c. şi se vor finaliza cu notă. Rezultatul acestei probe se va aduna şi cu punctajul de proba scrisă, iar postul pentru care candidează va fi ocupat în baza mediei finale dintre cele două note.