Centrul e în piuneze, edilii spun că e minunat

0
59

Aleşii locali sunt încântaţi de modul cum se circulă în oraş după închiderea centrului. Deşi şoferii înjură într-un minut cât într-o oră, edilii mai că nu se felicită pentru ordinea şi armonia pe care spun că le-au introdus în trafic.  Dincolo de orice exagerare, craiovenii nu au decât să se deprindă cu isteria pentru că aşa vor circula timp de un an şi jumătate.

La o săptămână după ce a fost închisă zona limitrofă intersecţiei de la kilometrul zero, edilii craioveni sunt de părere că au reuşit minunea: traficul pe rutele ocolitoare nu este deloc aglomerat, iar şoferii sunt, culmea, mulţumiţi. Această convingere îi aparţine viceprimarului Teodor Sas, cel care, în lipsa celuilalt secund, a rămas să ducă greul acestei operaţiuni. El şi-a exprimat părerea în timpul plenului de joi, când a încercat să-l convingă de contrariu pe un consilier municipal PSD.

“Traficul e absolut impracticabil”

Reacţionând, la rândul lui, la remarca alesului PDL, Dorel Marinescu, care spusese că operaţiunea închiderii centrului s-a terminat cu succes, social-democratul Dan Magla le-a cerut autorităţilor să nu mai arunce cu praf în ochi, ci mai bine să recunoască faptul că lucrurile nu stau nici pe departe aşa de bine. “Nu ştiu cum aţi ajuns la concluzia că lucrurile stau minunat, probabil că le vedeţi doar pe o machetă. Vă spun că se circulă foarte-foarte greu, şi acest lucru nu l-am auzit nici la audienţe, nici la vreo agapă, nici nu le-am visat, ci sunt din viaţa reală”, a început consilierul. “Nu sunt absurd, ştiu şi eu că nu sunt străzi pentru a devia traficul, dar măcar la orele de vârf să ne folosim de poliţişti pentru fluidizare pentru că traficul, repet, e absolut impracticabil”.

Şi totuşi  …se circulă normal

Numai că lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel în viziunea autorităţilor. Viceprimarul Teodor Sas a ţinut să-l contrazică vehement pe consilierul PSD, susţinând că sunt destul de mulţi poliţişti locali implicaţi în această activitate şi, în plus, nici traficul nu e deloc aşa de aglomerat după cum se spune. “Trebuie să vă contrazic, nu zic că se circulă foarte bine, ci se circulă normal. Nu avem alte străzi, acestea sunt toate, deci nu avem cum să mai deviem”, a spus Sas. Acesta l-a contrazis pe colegul social-democrat şi în privinţa poliţiştilor locali despre care a spus că sunt mai mulţi decât crede acesta. “Sunt vreo 30 de poliţişti locali pe străzi în acest moment, mergem şi verificăm ca să nu mai existe nici un dubiu”, a spus Sas. Acesta a adăugat că efectul se observă prin faptul că nici o maşină nu e parcată pe străzile folosite pentru devierea traficului.