Poliţistul de la Verbiţa prins cu şpagă rămâne în arest la domiciliu

0
77

tribunalMagistraţii Tribunalului Dolj l-au menţinut pe agentul Bogdan Ştefan Popîrţan, de la Postul de Poliţie Verbiţa, în arest la domiciliu. Hotărârea a fost luată de pe 27 februarie a.c., poliţistul fiind în arest la domiciliu de pe 17 ianuarie a.c., după ce a fost prins primind 150 lei şpagă: „Menţine măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Popîrţan Bogdan Ştefan dispusă prin încheierea nr.17 din data de 17.01.2017 a Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, în dosarul nr.489/63/2017/a1. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 27.02.2017”, se arată în hotărârea instanţei.

Reamintim că poliţistul, în vârstă de 25 de ani, a fost prins, luni, 16 ianuarie a.c., în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce primea suma de 150 lei de la un denunţător, pentru a nu lua măsurile legale, în urma depistării acestuia cu un transport de material lemnos, pentru care nu avea documente justificative. Mai exact, în cursul lunii decembrie 2016, agentul de poliţie l-a depistat pe denunţător în timp ce transporta material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă şi, pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune confiscarea căruţei şi a hamului, i-a pretins acestuia diverse sume de bani.

Poliţistul l-a abordat în mai multe rânduri pe doljean, ultima dată pe 14 ianuarie a.c., ocazie cu care i-a solicitat din nou bani, stabilind să se întâlnească două zile mai târziu, pentru remiterea sumei pretinse. Bărbatul s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi a povestit totul, în baza denunţului fiind puse la punct detaliile prinderii în flagrant. Poliţistul a fost prins după ce primise suma de 150 lei de la denunţător. A fost ridicat şi adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

La finalul audierii, procurorul de caz a dispus reţinerea agentului de poliţie pentru o perioadă de 24 ore, pe 17 ianuarie fiind plasat în arest la domiciliu de judecătorii craioveni.