Dolj: Porsche Cayenne căutat de autorităţile finlandeze descoperit la PTF Calafat

0
66

foto auto 2Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un cetăţean român care conducea  un autoturism marca Porsche Cayenne, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, căutat de autorităţile din Finlanda.

În data de 02.03.2017, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Marinel M., în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism marca Porsche Cayenne, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare finlandeze.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră doljeni au avut suspiciuni cu privire la provenienţa autovehiculului, fapt pentru care au procedat la efectuarea de verificări suplimentare. În urma acestora, a rezultat faptul că autoturismul, fabricat în anul 2007, figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Finlanda, în urmă cu o zi. Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat maşina de la un prieten din Spania, în contul unei datorii şi nu ştia că ar fi furată. Poliţiştii de frontieră au luat măsura indisponibilizării autoturismului în valoare de aproximativ 20.000 euro, în cauză fiind întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.