Remiză de sacrificiu

0
349

Universitatea Craiova a terminat la egalitate cu Steaua, deşi a evoluat aproape o repriză întreagă în inferioritate numerică, după eliminarea căpitanului Brandan

 

Universitatea Craiova – FCSB 0-0

Stadion „Extensiv”, spectatori: 6.000.

Craiova: Bălgrădean 8 – Achim 7, Frăsinescu 7, Acka 7, Vătăjelu 7 – Târnăcop 6, Madson 6, Brandan 4, Briceag 5 (70 Herghelegiu) 5 – Nuno Rocha 5 (67 Mateiu) 6, Bawab 6 (80 Kay) 5. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

FCSB:  Cojocaru 6 – Râpă 6, Papp 7, Varela 7, Guilherme 6 – Ad. Popa 7, Bourceanu 6 (65 Ţucudean) 5, Prepeliţă 8, Chipciu 6, Stanciu 5 (72 Iancu) 5 – Rusescu 5 (78 Tamaş) 6. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Arbitri: Marius Avram 7 – Ovidiu Artene 7, Vladimir Urzică 7.

Catrtonaş roşu: Brandan 50.

Surpriza din primul „11” al Craiovei a fost introducerea lui Marius Briceag în locul suspendatului Băluţă, în timp ce Gâlcă nu l-a debutat pe Tamaş, preferând să joace în banda dreaptă cu Râpă, iar Bourceanu şi Stanciu a fost preferaţi lui Breveld şi Ţucudean. După sfertul de oră de obişnuire cu gazonul de pe „Exetensiv”, care e rezistat destul de bine jocului, trupa lui Gâlcă a ocupat şi jumătatea Craiovei, iar ocaziile n-au întârziat. Chipciu, Adi Popa şi Prepeliţă au fost aproape de gol. Sarabanda şanselor de gol a continuat cu o fază controversată, la care oaspeţii au cerut penalty la o ţinere de tricou a lui Brandan la Varela, dar Marius Avram a dictat doar un cartonaş galben lui Prepeliţă pentru proteste. Căpitanul Stelei a fost singurul jucător care a jucat în derby-ul Craiova – Steaua de acum 7 ani, el marcând atunci pentru alb-albaştri, învinşi cu 2-1. Cei 6.000 de spectatori n-au avut speranţe în prima parte decât la tentativa lui Briceag de a nimeri poarta, dar Cojocaru n-a fost defel în pericol.

După pauză s-a mai jucat puţin 11 la 11, fiindcă Brandan a întrerupt un contraatac la centrul terenului şi a primit al doilea cartonaş galben, întorcându-se la vestiare după doar 5 minute. Dacă la egalitate numerică Steaua a atacat în valuri, după eliminarea  căpitanului Craiovei oaspeţii nu mai sufocat careul craiovean, alb-albaştrii rezistând eroic. Gâlcă a forţat cu Ţucudean şi Iancu, dar blocada olteană a îndepărtat orice minge care s-a apropiat de Bălgrădean. Portarul Ştiinţei a fost provindeţial la ultima fază a meciului, când a respins la avalanşa de şuturi care puteau duce toate punctele în Ghencea. Universitatea ajunge la 13 meciuri în care nu pierde în Liga I şi pentru prima oară în acest sezon nu este învinsă de Steaua.

Pe scurt:

– Emil Săndoi, care a împlinit în ziua meciului 50 de ani, a dat lovitura de începere a meciului, fiind aclamat de întregul stadion. Pe Săndoi l-au felicitat şi jucătorii Stelei pe care i-a avut la naţionala de tineret.

– Galeria de la peluză a realizat o coregrafie cu steaguri alb-albastre şi negre, alături de mesajul „Într-un ocean de venin, Ştiinţa ne face să plutim”

– Oaspeţii nu au fost încurajaţi de galerie, sectorul destinat galeriei adverse fiind ocupat înaintea startului jocului tot de suporterii Universităţii.

– Site-ul craiova-maxima.ro, cea mai mare comunitate online a suporterilor Ştiinţei, a scos un program de meci gratuit, în care s-au regăsit, pe lângă amănunte legate de meci, un poster cu Ilie Balaci, imnul „Cântec pentru Oltenia”, dar şi o interesantă caricatură în care FCSB era înfăţişată sub forma unui soldat sovietic.

– În spaţiile libere dintre sectoare au fost amplasate pânze enorme cu toate stemele din istoria Universităţii Craiova, dar şi fotografii cu jucătorii actuali.

– Meciul a putut fi urmărit şi în Piaţa „William Shakespeare” pe un ecran de 4×2,5 metri, instalat de municipalitate pentru suporterii care nu au mai prins bilet la meci.

– În preziua meciului, clubul CS Universitatea Craiova a înregistrat la OSIM sintagmele celebre „Campiona Unei Mari Iubiri” şi „Ştiinţa Craiova”

Sorin  Cârţu: „Cu eliminarea lui Brandan, singura noastră ţintă era să scoatem un punct. Am fost şi noi surprinşi de evoluţia lor, iar la pauză am corectat unele lucuri. Eliminarea lui Brandan a venit însă devreme şi nu am mai putut pune în aplicare ce am discutat. Înainte de meci, dacă îmi spunea cineva că am putea face un egal, probabil aş fi acceptat. Suntem o echipă cu care e greu să joci. Mereu intrăm pe teren cu gândul de a juca şi de a câştiga. Poate intrăm mai greu în formă după perioada de pregătire, dar vom vedea”. .

Costel Gâlcă: „Un meci foarte dificil, cu o echipă foarte bună, care se apără extrem de bine. Cu toate astea, ne-am creat multe ocazii, dar am avut ghinion. Cine spunea că lupta la titlu s-a încheiat a greşit. E îngrijorător că nu marcăm, dar sunt mulţumit că reuşim să ne apropiem de poartă. Ne-a dezavantajat şi terenul, pentru că nu am putut construi cum am vrut”