Mărţişoare şi cuvinte frumoase pentru presa feminină – Solomon către jurnaliste: “Vă apreciez foarte mult”

0
137

Reprezentantele feminine din presa craioveană au primit, ieri, mărţişoare, flori şi aprecieri la superlativ din partea primarului Antonie Solomon. Edilul a mărturisit că acest gest simbolic este, de fapt, şi pentru toate doamnele şi domnişoarele din Bănie.

Primarul Craiovei a deschis mica sa conferinţă de presă cu o povestioară din care se desprinde puterea de sacrificiu a femeii. «Era un cuplu tânăr care se iubea foarte mult. Tânăra îi propune să se căsătorească. Băiatul nu acceptă, spunând: „Cum să mă însor cu tine când eu sunt orb?”. Atunci ea pleacă supărată. Peste ceva timp se anunţă de la un spital de urgenţă că se poate face operaţia în cazul lui, pentru că s-a găsit donator. Operaţia reuşeşte, tânărul vede. Se întâlnesc din nou şi prietena îl întrebă când se vor căsători. El se întoarce către ea şi spune: „Păi cum, să mă însor cu o oarbă?”. Şi atunci ea îi spune printre lacrimi: „Ai grijă de acei ochi cu care vezi, pentru că eu sunt donatoarea. Deci cine ar putea să facă un asemenea gest decât femeia?», a mărturisit Antonie Solomon.

Jurnalistele, apreciate pentru munca lor

Alături de flori şi mărţişoare, primarul a ţinut să le transmită jurnalistelor că le apreciază în mod special, pentru că dedică mult timp profesiei pe care o fac. “Preţuiesc femeia, domnişoară, doamnă, ziaristă în special, fiindcă sunteţi puse în nişte situaţii ca şi noi, cei care jucăm roluri publice, să faceţi sacrificii faţă de familie, de prieten, de soţ. De aceea, am ţinut ca, acum, la început de primăvară, să vă urez să aveţi în suflet numai bucurii, să aveţi parte de un alt fel de început de an. La mulţi ani pentru toate cele care slujiţi în presa craioveană şi care încercaţi să informaţi cât mai corect opinia publică. Vreau să vă înmânez un mărţişor, care ştiţi ce simbolizează, şi să vă spun că vă apreciez foarte mult. Am vorbit în faţa preşedinţilor, ambasadorilor, regelui, dar în faţa voastră mă simt mic”, a mai spus primarul.