Lansare de carte semnată Mihai Ene, la Biblioteca Judeţeană

0
158

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” găzduieşte astăzi, ora 12.00, lansarea cărţii „Vălurile Salomeei. Literatura română şi decadentismul european”, de Mihai Ene, apărută anul trecut la Editura Universităţii de Vest din Timişoara.

Născut în anul 1980, autorul este doctor în literatură cu o teză despre decadentism şi estetism în literatura română. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova (2003) şi programul de studii aprofundate de literatură română interbelică din cadrul aceleiaşi facultăţi (2004). A publicat literatură sau critică literară în reviste de cultură şi mai este autor al volumului de poezie „Trei viziuni ale oraşului (pentru un film alb-negru)”, apărut în 2004 la Editura „Scrisul românesc” şi distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. Este membru al Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată din România (ALGCR).

«Decadentul este un estet amoral, cu rezerve importante de cinism, învăluit într-o ideatică pesimistă, care poate atinge nihilismul, servit de un acut simţ critic, dar dezvăluind şi o dimensiune bovarică, raportată la o imagine a aristocraţiei pe care el însuşi o remodelează, şi profesând un elitism hedonist, în care rafinamentul simţurilor se îmbină cu stranietatea experienţei», notează autorul, adăugând că cea mai recentă lucrare a sa „este rezultatul unui şir de perplexităţi care a dat naştere unui număr mult mai mare de întrebări şi de probleme”, la care, cu siguranţă, se va referi cu prilejul lansării de astăzi.

La eveniment  participă,  alături de alţi invitaţi, lector universitar doctor Cătălin Ghiţă, lector universitar doctor Andreea Ghiţă şi Adrian Bodnaru,  directorul   Editurii Universităţii de Vest din Timişoara.