Campanie gratuită de testare a auzului, la Craiova

0
189

Până la jumătatea lunii martie, craiovencele sunt invitate să-şi testeze gratuit auzul. Iniţiativa aparţine Fundaţiei „Europa Ţara Mea” şi Clinicii Audio-Optica, fiind susţinută de Primăria Craiova. Programul de testare auditivă se desfăşoară în perioada 1-15 martie a.c.

După cum chiar iniţiatorii au ţinut să sublinieze, campania are ca principal obiectiv încurajarea femeilor din Craiova în demersul a avea grijă de sănătatea auzului, aşa cum se ocupă în mod obişnuit de orice altă problemă de sănătate. În acest program, care se adresează tuturor persoanelor cu probleme de auz, se pot înscrie inclusiv cele care sunt deja purtătoare de aparat auditiv. Testarea gratuită se va face în cabinetele de audiologie ale Clinicii Audio-Optica, dotate cu aparatură de ultimă generaţie, iar examinarea va consta într-o serie de investigaţii cum ar fi audiograma tonală, audiograma vocală sau audiograma în câmp liber.

Pe lângă examinare, persoanele interesate vor beneficia şi de interpretarea rezultatelor, urmând să primească cea mai eficientă soluţie pentru rezolvarea problemelor de care suferă.

Tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu probleme auditive

Această campanie se desfăşoară în contextul în care specialiştii avertizează că procentul de femei care dezvoltă pierderi de auz este în creştere, iar neglijarea acestei probleme influenţează calitatea vieţii. Pierderea auzului poate afecta negativ aproape fiecare aspect din viaţa unei persoane, de la performanţa la serviciu, până la relaţiile personale şi de familie.

Pacienţii care în urma controlului medical sunt diagnosticaţi cu deficienţe de auz vor fi informaţi şi consiliaţi de specialişti instruiţi în Germania, astfel încât să beneficieze de soluţii complete pentru repunerea în formă şi chiar pentru reintegrarea socială totală, atunci când este vorba de surditate.

Întrucât numărul de solicitări ar putea fi mai mare decât capacitatea cabinetelor, toţi cei interesaţi sunt invitaţi să se programeze la numărul de telefon 0251.541.001, cabinet Audio-Optica, Calea Bucureşti nr. 83, bl. A13, sc. 4, ap. 1, Craiova.