ŞTIINŢA, ÎN FALIMENT?

1
601

Rodion Cămătaru

De o bună perioadă, finanţatorul Universităţii Craiova întâmpină serioase probleme financiare, din această cauză foarte mulţi jucători dând bir cu fugiţii. Din nefericire, şansele de redresare a gravei situaţii existente sunt aproape nule, de aceeaşi părere fiind şi Rodion Cămătaru, fostul mare fotbalist al Ştiinţei considerând că Adrian Mititelu ar trebui să se retragă şi să lase locul altui om de afaceri. „Adrian Mititelu încearcă să mai recupereze câte ceva, dacă mai e ceva de recuperat. E ca la accidentele auto, daună totală! Clubul e în faliment, 100% nu mai e cale de ieşire. Poate doar o minune să mai salveze Universitatea Craiova, să câştige Adrian Mititelu la loterie. Când toată lumea te contestă, trebuie să-ţi dai seama că trebuie să laşi pe altul în loc. Aşa cum au fost alţii în trecut, aşa acum ar trebui să vină alţi investitori. Acum sau în vară ar trebui ca Adrian Mititelu să plece. Trebuie să vină altcineva să ducă mai departe brandul Universitatea Craiova, oricine care are bani şi iubeşte clubul. Trebuie să fie o persoană cu credibilitate, care să se asocieze cu un proiect viabil de viitor. Primăria Craiova ar trebui să se implice să preia clubul şi să fie transparenţă totală. În anul 2005, atunci când Dinel Staicu a vândut clubul, toate cărţile erau făcute ca Primăria să preia Universitatea, însă apoi s-a sucit totul şi a preluat-o, din păcate, Adrian Mititelu. De atunci echipa a fost implicată în foarte multe scandaluri, iar performanţele au fost zero. Dacă veneau atunci oamenii din Primărie, pricepuţi la coordonarea clubului, sunt convins că acum alta era situaţia la echipă”, a afirmat Rodion Cămătaru.

Nu ar investi la Ştiinţa

Cu toate că Universitatea Craiova este sufletul şi viaţa lui, pentru că nu are banii necesari, Rodion Cămătaru recunoaşte că nu ar investi la echipa fanion a Olteniei. „Ştiinţa este sufletul meu, este viaţa mea, şi dacă aş avea bani mulţi aş investi imediat. Sunt un om cu picioarele pe pământ şi, în plus, nu dispun de o aşa mare sumă de bani. Nu îmi e indiferent ce se întâmplă acum la Universitatea Craiova, mă doare sufletul să văd că echipa a ajuns în această situaţie”, a declarat Rodion Cămătaru.

O să mai plece jucători

Din cauza problemelor financiare existente, Rodion Cămătaru crede că vor mai pleca jucători şi Universitatea Craiova va întâmpina mari dificultăţi în ceea ce priveşte obţinerea licenţei pentru ediţia de campionat 2011/2012. „Echipa nu e rea şi ar evita retrogradarea, însă problema mare e cu obţinerea licenţei pentru viitorul sezon competiţional. Sunt milioane de euro de dat, iar Adrian Mititelu nu are banii ăştia. Pe deasupra mai sunt şi datorii mari la fotbalişti. Cât să mai stea şi ei neplătiţi? O să procedeze mai mulţi cum au procedat Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu”, a adăugat Rodion Cămătaru.

Gică Popescu şi Victor Piţurcă, posibili investitori

După părerea lui Rodion Cămătaru, în cazul în care Adrian Mititelu nu ar mai fi finanţatorul Universităţii Craiova, Gică Popescu şi Victor Piţurcă sunt posibilii viitori investitori la echipa fanion a Olteniei. “Universitatea Craiova a fost un club care a atras mulţi investitori după Revoluţie. Astfel că, la doi ani de la ultimul trofeu câştigat, oltenii au fost preluaţi de magnatul George Constantin Păunescu, acesta cedând echipa după numai trei ani lui Viorel Ilinca şi Constantin Popeci. Cei doi au condus gruparea din Bănie până în anul 2000, atunci când Gigi Neţoiu a cumpărat clubul. Ulterior, la numai doi ani, după ce a direcţionat spre Dinamo Bucureşti aproape o echipă întreagă, omul de afaceri a vândul echipa lui Dinel Staicu. Nici acesta nu a stat prea mult, iar în sezonul 2004/2005, atunci când Ştiinţa a picat în liga a doua, a cedat-o lui Adrian Mititelu. În momentul de faţă, nimeni nu se înghesuie să cumpere clubul, poate doar Victor Piţurcă ar fi capabil să facă acest pas, însă după războiul declaraţiilor din această iarnă, sunt şanse zero ca fostul selecţioner să poată negocia cu Adrian Mititelu o posibilă achiziţionare a clubului. Alt posibil investitor ar putea fi Gică Popescu, oltean get-beget de la Calafat, om care ar fi pe placul tutoror suporterilor, însă Baciul nu pare tentat, cel puţin deocamdată, să bage bani în fotbal, mai ales că afacerile sale imobiliare au fost puternic lovite de criza mondială”, a conchis Rodion Cămătaru.

Mulţumiri suporterilor

La întâlnirea de acum trei zile cu Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova a fost susţinută din tribune de aproximativ 10.000 de suporteri, conducătorii „alb-albaştrilor” ţinând să le mulţumească tuturor celor care au venit la stadionul „Ion Oblemenco”. „Mulţumim tuturor celor care au fost în tribune duminică seara. Au fost fantastici! Sincer nu ne aşteptam la un număr atât de mare, la frigul care a fost. Chiar am văzut o statistică, că în afara partidei de la Craiova, media de spectatori a fost undeva sub 3000. Vorbeam după meci cu Zoro şi spunea că a rămas impresionat de numărul mare suporteri venit în acele condiţii meteo. Nici jucătorii nu se aşteptau să vină atâta lume. Să sperăm că vremea va fi mult mai blândă cu noi, luni seara, iar suporterii să vină alături, la duelul cu Victoria Brăneşti, pentru că avem nevoie de încurajare”, a afirmat Vlad Roşca, vicepreşedintele grupării oltene. „În jurul orelor 18 ştiam câte bilete se vânduseră. Când am văzut cât de frig este şi că de la o oră la alta temperaturile scad, am vorbit cu apropiaţii şi le-am spus că probabil nici cei care şi-au luat biete, nu vor mai veni toţi. Însă se dovedeşte, dacă mai era nevoie, că dragostea pentru Universitatea este foarte mare”, a opinat şi finanţatorul Adrian Mititelu.

1 COMENTARIU

  1. Rog redactia ziarului sa nu mai scrie numele si emailul unui comentator deoarece pe acest calculator lucreaza mai multe persoane.

Comments are closed.