Devis Mangia: „Titlul este o afacere între CFR şi FCSB”

0
359

Antrenorul italian a declarat că ocupantele primelor două locuri au făcut cele mai bune transferuri şi se vor bate pentru câştigarea campionatului

Înaintea primului meci oficial al anului, derby-ul cu Dinamo, de duminică, ora 20.45, CS Universitatea Craiova şi-a prezentat achiziţiile, iar antrenorul Devis Mangia şi Alexandru Mitriţă au prefaţat duelul din Ştefan cel Mare. Antrenorul italian a spus: „E un meci foarte greu, cu o echipă bună, care se bate pentru play-off şi care a schimbat mulţi jucători în această pauză. Eu preferam să jucăm pe Arena Naţională, dar Dinamo decide unde se joacă. Cred că vom avem mulţi suporteri oricum şi am văzut ce atmosferă pot face. Ambele meciuri cu Dinamo sunt importante, dar primul este întotdeauna cel mai important. Voi trimite pe teren cea mai bună echipă, fără Băluţă şi Kelic, care sunt suspendaţi. Sper să fie un meci de calitate, dar nu sunt sigur că se va întâmpla acest lucru”. Mangia este îngrijorat de apărare, care a arătat slăbiciuni şi în amicalele din Antalya: „Glumind puţin, sunt îngrijorat puţin că am câştigat două meciuri amicale, fiindcă nu câştigasem niciun joc de verificare, nici în vară, nici cu Slavia. Mă îngrijorează faptul că am luat 3 goluri în 4 minute într-un amical şi 2 goluri tot în 4 minute în alt joc, cel cu Ludogoreţ”.

Mitriţă: „Suntem favoriţi cu Dinamo”

Alexandru Mitriţă consideră că echipa sa este favorită în derby-ul cu Dinamo şi este sigur de victorie, cu condiţia ca el şi coechipierii să pună în practică ideile tactice ale lui Mangia: „Trebuie să intrăm sută la sută pregătiţi, va fi un meci foarte greu, fiindcă ei vor să ajungă în play-off, dar dacă vom pune în practică tot ce am pregătit, atunci nu vom avea probleme. Noi suntem echipa favorită, echipa mai bine clasată, îmi este frică numai de atitudinea noastră, dacă vom avea atitudinea potrivită, atunci vom câştiga”.

Despre transferul său definitiv la Craiova, perfectat în iarna aceasta, Mitriţă a spus: „Am mare încredere în echipa noastră, de asta am şi venit la Universitatea, pentru suporteri, pentru oraş. Am plecat din Italia pentru a avea linişte. Am venit la mine acasă, să-mi ajut echipa, să-mi ajut oraşul, să joc în faţa propriilor fani, la mine în oraş, cu 30.000 de fani în tribune”.

Mitriţă l-a sfătuit pe „siamezul” Băluţă să nu plece la FCSB şi să aştepte un transfer peste hotare: „Am vorbit cu Băluţă şi i-am spus că pentru el e mai bine să prindă un transfer afară şi văd că m-a ascultat. Sper ca la vară să prindă un transfer afară, fiindcă merită”.

Devis Mangia spune că au fost numai zvonuri despre mutarea lui Băluţă la FCSB: „„S-a vorbit mult, dar nimeni nu mi-a spus despre un posibil transfer al lui Băluţă la FCSB. Cred că ar trebui să fiu printre primii oameni din club care să ştie despre aceste lucruri şi nu am simţit nici că Băluţă vrea să plece, nici clubul nu cred că a vrut să-l vândă”.

Popescu: „Suntem a doua echipă din România ca investiţii în iarna aceasta”

În timp ce Devis Mangia a subliniat achiziţiile importante făcute de CFR şi FCSB, pe care le consideră singurele favorite la titlu, preşedintele Marcel Popescu a evidenţiat faptul că Universitatea a fost a doua din România ca buget de transferuri în iarna aceasta, cu 930.000 de euro cheltuiţi.

„Lupta pentru titlu se dă între CFR şi FCSB, ele sunt favoritele, este o afacere în doi. CFR este pe primul loc şi a adus doi dintre cei mai buni jucători din Liga I, iar FCSB este pe locul 2 şi a transferat doi dintre cei mai buni jucători români, fotbalişti de naţională, este normal ca ele să fie favorite la titlu. Noi ne urmăm linia noastră şi vom vedea unde suntem. Nu mă interesează cine intră în play-off, mă interesează să fim noi acolo. Nu vorbesc despre transferuri. Nu pentru că nu mi s-ar fi adus jucătorii pe care-i voiam, ci tocmai pentru a specula presa ce spun despre un jucător sau altul. E normal să se discute în presă, printre impresari, dar eu vorbesc numai jucătorii pe care-i am. Eu mă gândesc numai să-mi fac treaba, aşa trebuie să facă şi jucătorii. Lumea spune în primele 3 luni ale mele aici că voi fi demis după fiecare meci, dar mi-am văzut de muncă” a declarat Mangia.

Faţă de antrenorul italian, Marcel Popescu n-a ezitat să spună că Universitatea este „o echipă care atacă titlul” şi de aceea a investit 930.000 de euro în iarna aceasta şi va mai aduce jucători. „Suntem a doua echipă din România ca investiţii în iarna aceasta, nu ca număr de jucători veniţi. La nivel financiar, CFR Cluj a cheltuit 2,2 milioane de euro în această pauză, iar noi am plătit 730.000 de euro Pescarei pentru clauza lui Mitriţă şi 200.000 pentru Bic, deci 930.000 de euro. O echipă care atacă podiumul şi titlul trebuie să aibă o bancă solidă şi de aceea am adus aceşti jucători. Ne bazăm însă mai mult pe omogenitate. Totuşi, încă negociem cu unii jucători şi este posibil să mai facem transferuri, nu la număr, ci de dragul de a fi mai buni. Am căuta portar, dar mai avem timp suficient să aducem până pe 19 februarie. În schimb, Raţ nu este în vizorul nostru”.

Bic nu ştia că a jucat cu Craiova pe vremea când era la Oradea

Deşi spune că a venit la „o echipă mare”, de care s-a declarat atras, Ovidiu Bic habar n-avea că a jucat împotriva Craiovei în urmă cu 5 ani, într-un meci FC Bihor – CSU Craiova 0-1, în Liga a II-a. „Mă bucur foarte mult că am ajuns la Craiova, este o echipă mare, cu suporteri extraordinari. Prima oară când am jucat împotriva Craiovei a fost acum un an şi mi-a plăcut stilul lor de joc” a spus fostul jucător de la Mediaş.  „Pe Bic am vrut să-l luăm din vara trecută, dar nu am reuşit. Este un mijlocaş cu calităţi atât defensive, cât şi ofensive şi sper ca după evoluţiile în tricoul Craiovei să cocheteze cu echipa naţională” a spus Marcel Popescu.

Glavina: „Fac ambele faze, sunt bun în duelurile unu contra unu şi dau multe goluri”

Croatul Dominik Glavina nu a fost deloc modest în autoprezentarea pe care şi-a făcut-o în faţa presei, enumerându-şi calităţile: „Sunt foarte fericit că am ajuns aici, îmi plac oraşul, stadionul, am venit la o echipă mare, cu jucători de valoare. Sper să dau totul şi să fac lucruri bune aici. Am luat decizia de a veni la Craiova pentru a face un pas înainte în cariera mea. Calităţile mele: fac ambele faze, sunt bun în duelurile unu contra unu şi am demonstrat în sezonul trecut că pot marca multe goluri”.

Despre atacantul croat, Marcel Popescu a precizat: „Glavina a fost în probe în Antalya şi i s-a dat şansa să continue proba în campionat, urmând ca prestaţiile lui să ne convingă dacă îl vom păstra şi din vară. Este un profil de jucător pe care îl căutam şi sper că l-am găsit în el”.