Studenţi ai Academiei de Poliţie, în practică la IPJ Dolj

0
102

Ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, s-au prezentat 56 de studenţi din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Viitorii ofiţeri de poliţie vor efectua stagiul de practică în munca de poliţie la subunităţile din cadrul IPJ Dolj în perioada 1-26 februarie a.c. Dintre aceştia, 31 sunt “boboci” de anul întâi, 11 sunt în anul doi, tot 11 sunt şi în anul trei şi 3 sunt în anul IV de studiu.

Cei 40 de băieţi şi cele 16 fete au fost repartizaţi de conducerea unităţii să îşi desfăşoare stagiul de practică la serviciile şi subunităţile corespondente profilelor pentru care au optat, pe lângă tutori profesionali, poliţişti cu experienţă, de la care studenţii vor avea ce învăţa, urmând să participe la toate activităţile practice. În acest fel, ei vor acumula cunoştinţe practice de la tutorii profesionali care au ca şi atribuţii principale explicarea modului de desfăşurare a activităţilor de serviciu: instruirea şi desfăşurarea activităţilor practice, desfăşurarea activităţilor de serviciu cu rol demonstrativ. Viitorii ofiţeri de poliţie au fost întâmpinaţi de comandantul IPJ Dolj, comisar-şef  Constantin Nicolescu, care le-a urat bun venit şi i-a sfătuit ca pe perioada stagiului de practică să se comporte ca adevăraţi poliţişti, să asculte şi să respecte sfaturile şi indicaţiile poliţiştilor cu experienţă.

Viitori ofiţeri jandarmi, în practică la IJJ Dolj

Şi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj au început, ieri, stagiul de practică patru studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, stagiu ce se va încheia tot pe 26 februarie a.c. Celor patru studenţi – jandarmi, de anul I şi anul II, li se vor alătura alţi doi studenţi – jandarmi de anul III, pentru perioada 8-26 februarie a.c., aceştia urmând a fi coordonaţi şi îndrumaţi în toată perioada de tutori – jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa de practică. Conducerea I.J.J. Dolj le-a prezentat tinerilor studenţi aspecte legate de specificul unităţii, atribuţiile, programul şi misiunile desfăşurate de jandarmii doljeni în zona de competenţă teritorială. Viitorii ofiţeri au fost repartizaţi în misiuni de ordine publică, dar şi pază şi protecţie instituţională pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs şi pentru a cunoaşte şi a-şi însuşi cât mai bine aspectele legate de munca de jandarm, urmând ca la sfârşitul perioadei fiecare să fie evaluat asupra modului de desfăşurare a stagiului de practică.

Acest stagiu are un caracter practic-aplicativ şi reprezintă un bun prilej de verificare a cunoştinţelor acumulate în cursul anului universitar de către viitorii absolvenţi ai instituţiei superioare de învăţământ aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.