Prima ediţie: Project Management and European Funds Conference

0
375

The Diplomat-Bucharest organizează sub Înaltul Patronaj al Ministerului Fondurilor Europene, împreună cu Project Management Institute, prima ediţie a „Project Management and European Funds Conference”, în data de 5 februarie a.c., la Hotelul InterContinental din Bucureşti.

Conform organizatorilor, arhitectura programelor de finanţare prin fonduri europene pentru perioada 2014-2020 oferă o mulţime de oportunităţi de dezvoltare a ideilor şi proiectelor inovatoare în diverse domenii. De asemenea, structura programelor de finanţare europene continuă să ofere o gamă largă de oportunităţi în statele membre, cu mai mult de 50 de miliarde de Euro distribuite de către Comisia Europeană în fiecare an, prin intermediul programelor de finanţare pentru educaţie, cercetare, mediu, transporturi, cultură şi dezvoltare a afacerilor.

Astfel, The Diplomat-Bucharest îşi propune să identifice principalele constrângeri în realizarea şi implementarea proiectelor de fonduri europene şi să compare poveştile de succes în atingerea obiectivelor de finanţare, dedicând o conferinţă exclusivă Project Managementului şi modului în care acesta influenţează în mod practic succesul sau eşecul finanţării prin fonduri UE.

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaruraportorul Parlamentului European pentru Regulamentul Fondului de Coeziune pentru perioada 2014-2020 – fond care pune la dispoziţia statelor membre 66 miliarde de euro, respectiv, 7.25 miliarde de euro pentru România –,  va vorbi în cadrul conferinţei despre construirea capacităţii administrative şi utilizarea managementului de proiect în finanţarea prin fonduri europene.

Opt teme de interes major

În cadrul conferinţei se vor discuta ai multe subiecte, pe diverse teme. „Ingredientele succesului în obţinerea de finanţare europeană: provocări şi oportunităţi”; „Managerii de proiect şi anagerii publici: diferenţe, disponibilitate, semnificaţie, necesitate”; „Identificarea Talentului, disponibilitatea şi retenţia resurselor umane, formarea managerilor de proiect”; „Managementul ciclului de proiect (PCM) solicitat de către Comisia Europeană. Ce este, cum funcţionează, cum se aplică în proiectele finanţate la nivelul UE?”; „Arhitectura actuală a proiectelor cu finanţare europeană: Statut, oportunităţi de investiţii, actualizări”;

„Comunicarea şi colaborarea sectorului public şi privat”; „Construirea capacităţii administrative, implicând utilizarea managementui de proiect în finanţarea prin fonduri europene” şi nu în ultimul rând despre „Supravegherea, monitorizarea şi controlul utilizării fondurilor UE”.