Pogon lucrat ineficient de olteni

0
86

Universitatea a remizat, 0-0, contra echipei Pogon Szczecin, locul 7 în prima ligă poloneză

Alb-albaştrii şi-au început seria amicalelor din al doilea stagiu de pregătire cu o remiză albă contra polonezilor de la Pogon Szczecin, locul 7 în prima lor divizie. Meciul s-a jucat în nocturnă, în staţiunea Lara, oltenii deplasându-se din Belek către locul de cantonament al adversarilor. Ca un termen de comparaţie, cei supranumiţi „docherii” au fost învinşi în precedentele amicale din Antalya: 0-1 cu Wolfsberger (Austria, Liga I), 0-3 cu Vojvodina Novi Sad (Serbia, Liga I), nereuşind astfel să înscrie până acum. Nici craiovenii nu se pot lăuda cu eficacitatea, acumulându-se deja două jocuri în care nu au punctat. Ca de obicei, Cârţu şi Săndoi au alcătuit două formule diferite, echilibrate valoric şi doar Bălgrădean s-a regăsit în ambele, antrenorii profitând din plin de prezenţa sa, fiindcă în curând se va „transfera” la lotul divizionar, alături de Dumitraş şi Vătăjelu. Meciul a fost echilibrat, cu ocazii rare, iar cele mai mari le-au avut leşii, antrenaţi de slovacul Jan Kocian, care au ratat de două ori din poziţii clare, iar pe final au avut o bară. Craiova, deşi a avut mai mult iniţiativa, dominând oarecum jocul, nu a ajuns în posturi clare de a deschide scorul.

Puţine soluţii în atac

Dintre capverdienii recent sosiţi de la Cupa Africii, doar Kay a evoluat, Nuno Rocha fiind menajat după ce a fost integralist în toate cele 3 jocuri din grupă. În schimb, a fost testat din nou al treilea jucător din Capul Verde, mijlocaşul Ericson, care pare să fie interesant în perspectiva unui transfer. În condiţiile în care Curelea şi Ferfelea au ratat şi al doilea cantonament, iarăşi nu s-au putut completa două cupluri de atacanţi, Băluţă fiind folosit lângă Ivan în repriza secundă. Dintre tinerii care au apărut recent în lotul lărgit, doar Manea pare să-şi facă loc în formulele uzitate în aceste amicale. Pe finalul jocului cu polonezii, Băluţă a fost eliminat pentru cele două galbene strânse, iar aceasta a fost şansa lui Georgescu de a bifa cinci minute în acest amical. Aseară, craiovenii au avut programat un al meci de verificare, contra formaţiei Kuban Krasnodar, în cadrul bazei sportive Bellis, aflată în preajma resortului Kaya Palazzo, unde sunt cazaţi oltenii. Kuban Krasnodar ocupă locul 8 în prima ligă rusă după 17 etape. Gigel Bucur este om de bază la echipa rusă, reuşind 3 goluri în cele 15 partide disputate. Printre cei mai bine cotaţi jucători ai formaţiei din Krasnodar se numără: paraguayanul Lorenzo Melgarejo, bulgarul Ivelin Popov şi burkinavezul Charles Kabore. Cea mai bună perioadă din istoria clubului este legată de numele lui Dan Petrescu. În 2010, antrenorul român o promova pe Kuban în prima ligă, apoi încheia următorul sezon pe locul 8. În campionatul 2013-2014, pe banca tehnică a echipei din Krasnodar s-a aflat şi un alt tehnician român, Dorinel Munteanu. Săndoi a prefaţat şi întâlnirea cu fosta echipă pregătită de Dan Petrescu şi Dorinel Munteanu: „Kuban Krasnodar este o echipă cu nume din campionatul Rusiei, mâine este posibil să abordăm de altă manieră jocul. Asta nu înseamnă că nu vom încerca să folosim mai mulţi jucători“.

Pe Săndoi l-a mulţumit efortul jucătorilor

După amicalul cu polonezii de la Pogon, antrenorul Emil Săndoi nu s-a declarat nemulţumit de prestaţie, dar nici nu a evidenţiat-o, invocând şi condiţiile în care s-a jucat, pe un vânt puternic, dar şi antrenamentele care i-ar fi obosit pe jucători. Tehnicianul a subliniat totuşi faptul că jucătorii s-au implicat total în joc, în ciuda caracterului amical.

Despre partida cu Pogon, Emil Săndoi a spus: „Un joc amical care a venit şi după cele câteva zile de pauză pe care le-au avut băieţii. A urmat apoi o zi grea, cu două antrenamente. E foarte bine că nu am avut parte de accidentări, am reuşit să folosim şi toţi jucătorii, pentru că după cum aţi văzut am utilizat iarăşi două echipe diferite în cele două reprize. Pe undeva, jocul a fost influenţat şi de condiţiile atmosferice, pentru că pe un vânt aşa tăios e foarte greu să te desfăşori aşa cum îţi doreşti. Automat acţiunile pot fi influenţate. Dar până la urmă suntem mulţumiţi şi ca efort şi ca implicare. S-a încheiat 0-0, dar nu ne interesează prea mult rezultatele în această etapă a pregătirii“. Antrenorul principal al Universităţii consideră că nu este momentul să evidenţieze jucători anume: „E o perioadă cu efort mare, unii suportă mai uşor, alţii mai greu. Nu vreau să tragem concluzii acum asupra jucătorilor, e prematur. Le vom trage la final“.

Universitatea Craiova – Pogon Szczecin    0-0

Universitatea – repriza I: Bălgrădean – Dumitraş, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Manea, Mateiu, Brandan, Târnăcop – Bawab, Herghelegiu.

Universitatea – repriza a II-a: Bălgrădean – Achim, Izvoranu, Acka, Briceag – Ericson, Madson, Cârstea, Varga –  Băluţă (85 Georgescu), Ivan

Pogon: Janukiewicz (46 Kudla) – Matynia, Hernani, Matras (46 Golla), Rudol – Danielak (46 Fraczczak), Murawski (46 Rogalski), Walski (46 Kamešs), Murayama (72 Obst) – Worm, Zwoliński. Antrenor: Jan Kocian.

Ultima oră

“U” Craiova – Kuban Krasnodar 0-0

În amicalul disputat duminică seara în Antalya, Universitatea Craiova şi Kuban Krasnodar au terminat la egalitate, scor 0-0. Universitatea a jucat în formula: Bălgrădean – Dumitraş (81 Achim), Frăsinescu (74 Acka), Kay (74 Izvoranu), Vătăjelu – Mateiu (74 Cârstea), Madson, Brandan, Târnăcop – Bawab (74 Băluţă), Herghelegiu (67 Ivan).

La fosta echipă a lui Dan Petrescu şi Dorinel Munteanu, Gigel Bucur a intrat la pauză.

Brandan şi un adversar au fost eliminaţi pentru lovire reciprocă