Vâlcea atacă Liga fără Neagu

0
90

Oltchim debutează duminică, de la ora 19.00 (Digisport 2), în grupa principală 2, contra unguroaicelor de la Ferencvaros

Pierderea Cristinei Neagu, cel puţin pentru acest sezon, nu i-a panicat pe conducătorii şi antrenorul Oltchimului, care consideră că lotul campioanei României este în continuare destul de puternic pentru a se îndeplini obiectivul principal, câştigarea Ligii Campionilor. Cu franţuzoaica Alisson Pineau recuperată total şi revenită la forma dinaintea accidentării de acum un an, şi cu proaspetele campioane europene Jovanovic şi Bulatovic, linia de 9 metri a Oltchimului pare fortificată, în condiţiile în care există acolo soluţii solide precum Brădeanu, Barbosa şi Meiroşu. „Am pierdut-o pe Neagu, îmi pare foarte rău pentru ea, dar este bine că am făcut antrenamente cu toate jucătoarele şi nu ne-am găsit în faţa faptului împlinit. Sunt jucătoare care pot suplini absenţa ei. Cred că noi, Ferencvaros şi Krim suntem echipele favorite la calificare, iar din cealaltă grupă, Györ şi Larvik, dar şi Buducnost”, spune danezul Jacob Vestergaard, care ieri a fost avertizat de Federaţia Europeană de Handbal pentru protestele la adresa arbitrilor la meciul Hypo Viena – Oltchim din toamna trecută. „Mă aştept la un meci foarte greu. Am încredere în echipa noastră, şi dacă jucăm aşa cum ne-am pregătit, cred că putem să câştigăm. Pierderea Cristinei Neagu este una mare, mai ales că antrenorii au pregătit jocul gândindu-se că poate şi ea juca. Trebuie să acceptăm că Neagu este accidentată, că nu putem conta pe ea şi să dăm tot ce avem mai bun pe teren”, crede muntenegreanca Marija Jovanovic, principala variantă pentru substituirea lui Neagu.

40 de lei, cel mai ieftin bilet

Biletele se pot achiziţiona atât online, printr-o solicitare pe site-ul clubului Oltchim, iar de ieri dimineaţă şi la casele de bilete de la Sala „Traian” şi costă între 40 şi 100 de lei. Ferencvaros ocupă locul secund în liga maghiară, după Györ, iar jucătoarele principale sunt Piroska Szamoransky, Zsuszana Tomori, Monica Kovacsics, Orsolya Verten şi Zita Szcsansky. Formaţia maghiară anunţă că va fi încurajată la Vâlcea de cel puţin 150 de suporteri, aşa cum s-a întâmplat şi acum 6 ani, la ultima dispută dintre cele două echipe. Atunci, oltencele au câştigat cu 36-23. „Se vor confrunta cele mai puternice galerii din Europa în handbal, alături de cea a lui Buducnost”, spunea Jacob Vestergaard la conferinţa de presă care a prefaţat jocul de duminică. O brigadă poloneză, Leszcsinski – Piechota, va conduce jocul de duminică, la ora 19.00. Tot duminică, de la ora 17.00, se va disputa celălalt meci din grupa a II-a principală, între Zvezda Zvenigorod şi Krim Mercator Ljubljana (în premieră pe Digisport 2 de la 17.30). În grupa 1 principală a Ligii Campionilor s-a disputat deja un meci din prima rundă, Larvik – Randers 25-19, iar astăzi este programat cel de-al doilea, între Györ şi Buducnost.