Angajate ale unei case de amanet, reţinute pentru delapidare

1
140

Două femei, angajate la o casă de amanet din Craiova, una în vârstă de 23, iar cealaltă de 45 de ani, au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, în cursul zilei de joi, pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la comiterea celor două infracţiuni. Cele două sunt suspectate că, în perioada iulie-decembrie 2012, au „subtilizat” din gestiune aproape 400.000 de lei. Ieri după-amiază, cele două au fost prezentate Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.   

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj au reţinut, în cursul zilei de joi, două femei, una din Teleorman şi cealaltă din Craiova, acuzate că şi-au însuşit din gestiunea societăţii la care erau angajate, o casă de amanet din Craiova, peste 370.000 de lei. Cele două, Cosmina Sascău, de 23 de ani, din comuna Sfinteşti, judeţul Teleorman, şi Dorina Afrem, de 45 ani, din Craiova, au ajuns în arestul IPJ Dolj, pe numele lor fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la delapidare şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit poliţiştilor, Dorina Afrem, mai „trecută prin viaţă”, a învăţat-o pe tânăra sa colegă cum să procedeze ca să se aleagă amândouă cu nişte bani de cheltuială, iar patronul să nu suspecteze nimic. Astfel, timp de jumătate de an, cele două angajate ale casei de amanet Mega Aur SRL Craiova au sustras din casierie 372.994 de lei, iar ca să aibă acoperire au întocmit contracte false de amanet. Numai că, la un moment dat, patronul a sesizat că nu există în gestiune atât aur cât ar fi trebuit ca să justifice sumele de bani ieşite din casierie şi a sesizat Poliţia.

„În fapt, s-a reţinut faptul că tânăra, în calitate de funcţionar economic în cadrul unei societăţi comerciale, respectiv o casă de amanet, din Craiova, gestionară a numerarului şi actelor de valoare din casieria societăţii, în perioada iulie-decembrie 2012 şi-a însuşit, în total, suma de 372.994 de lei din casieria unităţii, prin întocmirea în fals a 67 de contracte de amanet care atestau în mod fictiv faptul că societatea a primit în schimbul sumelor de bani împrumutate, bijuterii din aur. Ulterior, în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti şi a mijloacelor de probă administrate s-a reţinut că cea care a determinat-o pe gestionară să acţioneze în acest fel şi a învăţat-o cum să procedeze a fost craioveanca de 45 de ani”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Ambele femei au petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul IPJ Dolj, iar ieri au fost duse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Procurorii au decis să le prezinte pe cele două instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

1 COMENTARIU

  1. Dacă vei muri în noaptea asta unde vei merge? Vei merge în rai sau în chinul veşnic al iadului? . Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – spune Dumnezeu în Biblie -Ieremia 29:13. Căutaţi pe Dumnezeu, căci doar cine ÎL cunoaşte personal va fi mântuit. Dacă nu ştiţi cum să ÎL căutaţi citirea Bibliei vă va ajuta ( pe internet se găsesc o serie de siteuri unde se poate citi Biblia în limba română).

Comments are closed.