Adversarii Craiovei în FIBA Europe Cup, faza a doua a grupelor

0
362

SCM Universitatea Craiova avea asigurată prezenţa printre primele 16 echipe din FIBA Europe Cup, dar grație victoriei din deplasare, cu suedezii de la Norrkoping Dolphins, scor 90-79, din ultima etapă a grupei H, oltenii au încheiat pe primul loc.

În faa a doua a grupelor, SCMU Craiova va face parte din grupa I și va întâlni echipele FC Porto (Portugalia), Chemnitz (Germania) și Cholet (Franța). Cea din urmă echipă a fost adversară a CSM Oradea, în prima fază a grupelor, cele două formaţii mergând mai departe, în meciurile directe împărţindu-şi victoriile.  Primul duel din grupa I pentru SCM Universitatea Craiova va avea loc în Sala Polivalentă din Bănie, miercuri, 14 decembrie, cu FC Porto. Lusitanii au încheiat pe locul secund grupa C, după Den Bosch (Olanda), dar peste Fribourg (Elveția) și Parnu (Estonia). Al doilea duel din grupă pentru SCM Universitatea Craiova se va disputa în Franța, la Cholet, pe 21 decembrie. Celelalte patru meciuri ale formaţiei antrenate de ucraineanul Vitaly Stepanovski se vor juca în 2023. Niners Chemnitz este, ca şi SCM Universitatea Craiova, câştigătoare de grupă, ea depăşind în prima fază echipele Brose Bamberg, Hapoel Nofar Galil Elion şi Golden Eagle Ylli.

Cealaltă echipă calificată în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, CSM Oradea, face parte din grupa L, alături de formaţiile Brose Bamberg (Germania), Anwil Wloclawek (Polonia) şi Keravnos BC (Cipru), cea din urmă echipă fiind antrenată de Michalis Kakiouzis, fostul antrenor al SCM Universitatea Craiova.