Militarii Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu” s-au întors din misiune

0
199

 
 
SONY DSC
 

Astăzi, începând cu ora 11.00, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova a avut loc ceremonia de repatriere a detaşamentului de apărare antiaeriană generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu”, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

Detașamentul  format din 120 de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON, a fost dislocat în Polonia în perioada martie – octombrie 2019 ca parte a Grupului de luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

La ceremonie au participat oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi familiile militarilor. Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj i-a felicitat pentru militarii olteni pentru modul în care și/au dus la bun sfârșit misiunea în Polonia. De cuvinte frumoase și felicitări alese au avut parte militarii Batalionului 205 Apărare Antiaeriană și din parte viceprimarului municipiului Craiova, Adrian Cosman.