Opt răniţi şi şase maşini avariate în accident pe bulevardul „Dacia”

0
301

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut joi seara, pe bulevardul „Dacia” din Craiova, în zona Peco Consul. Un tânăr de 27 de ani, care a vrut să depăşească o coloană de maşini, a provocat un carambol în urma căruia şase maşini au fost avariate şi opt persoane au fost rănite. 

Poliţiştii şi pompierii craioveni au fost anunţaţi joi seara, în jurul orei 20.30, că pe bulevardul „Dacia” din municipiul Craiova s-a petrecut un grav accident de circulaţie. Mai multe ambulanţe, SMURD şi din cadrul SAJ Dolj au ajuns la locul evenimentului, iar din cercetările efectuate s-a stabilit că Ionuţ Paraschiva, de 27 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Opel Vectra s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei coloane de autovehicule, în timp ce din sens opus circulau alte autovehicule şi, trecând peste marcajul longitudinal dublu continuu, s-a ciocnit frontal cu un Renault condus de Vasile Dîrvăreanu, de 29 de ani, din Craiova.

În urma impactului deosebit de violent, cele două autovehicule implicate în accident au fost proiectate în alte patru autoturisme care, de asemenea, au fost avariate. Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a lui Ionuţ Paraschiva, dar şi a altor şapte persoane, pasageri în maşinile avariate: Vasile Dîrvăreanu, şoferul Renaultului, Petrişor Preda (28 de ani), din Craiova, Marian Duduianu (24 de ani), Cristian Muscalagiu (39 de ani), Ahmed Mouhajer (26 de ani), Karla Vasile (36 de ani) şi Florentin Popa (26 de ani), toţi din Craiova. Toţi răniţii au fost transportaţi de ambulanţe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru acordare de îngrijiri medicale.

„Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova ajunşi la faţa locului au întocmit în cauză dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.