Craiova a învins cu 2-1 Botoşaniul la ultimul meci pe “Ion Oblemenco”

0
149

Cel din urmă gol văzut pe arena legendară a Craiovei a fost unul cu adevărat pe măsura a ceea ce a văzut „Centralul” în istoria sa de aproape o jumătate de secol. Torpila de la 30 de metri trimisă de Brandan a fost un „la revedere” spectaculos spus stadionului pe care Universitatea Craiova a scris una dintre paginile cele mai frumoase ale istoriei fotbalului românesc. Prin ceaţa care începuse să se lase deasupra terenului, argentinianul a găsit vinclul dintr-o lovitură liberă pe care mulţi o vedeau potrivită doar pentru o centrare.

Circa 5.000 de olteni au înfruntat frigul pentru a asista la ultima reprezentaţie înainte de demolarea arenei şi s-au dezgheţat după o jumătate de oră, când Băluţă a alunecat perfect la capătul centrării lui Vătăjelu. Mijlocaşul care a ocupat tocmai postul „victimei” Bancu a savurat golul fluturând tricoul cu numărul 27 în faţa tribunei şi a camerelor, dedicaţia fiind evidentă.  Trupa lui Cârţu şi Săndoi n-a speculat avantajul, fiindcă Târnăcop a încercat o foarfecă în propriul careu şi în loc de minge a nimerit un adversar, iar Vaşvari a egalat din lovitura de pedeapsă cuvenită.

La reluare, Craiova a pus presiune pe cei doi stoperi ai oaspeţilor „îngălbeniţi” în prima parte şi Bawab a obţinut eliminarea unuia dintre ei, Ngadeu. Reuşita istorică a lui Brandan n-a venit însă pe un forcing al oltenilor, ci tot pe o inspiraţie a lui Bawab, care a scos un fault la distanţa de la care Brandan a putut găsi vinclul lui Lazar. În inferioritate, Botoşaniul n-a avut ispiraţia şi spaţiile pentru a reechilibra disputa şi Craiova ajunge la al nouăle meci consecutiv fără înfrângere, tot atâtea de când a fost preluată de tandemul Cârţu-Săndoi.

Universitatea Craiova – FC Botoşani       2-1 (1-1)

Au marcat: Băluţă 27, Brandan 72 / Vaşvari 31 (pen.)

Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Băluţă, Brandan, Madson (66 Mateiu), Târnăcop (59 Curelea) – Bawab, Nuno Rocha. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi

FC Botoşani: Lazar – Homei, Ngadeu, Tincu, Acsinte – Fulop, Vaşvari, Croitoru, Ivanovici (66 Danci), Hadnagy (54 Oltean), Martinus. Antrenor: Leo Grozavu

Brigada de arbitri: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Alexandru Oniţă (Galaţi), Valentin Avram (Bucureşti).

Eliminat: Ngadeu 52