Condiţiile Primăriei pentru revenirea FC Universitatea pe „Ion Oblemenco” / Mititelu plăteşte datoriile sau cedează echipa!

1
232

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a acceptat să facă o ultimă încercare pentru stingerea scandalului fotbalistic din Bănie. Edilul a îmbrăţişat ideea unui consilier care a propus ca o comisie de dialog să negocieze cu Adrian Mititelu vizavi de intrarea pe stadion. Consilierul Pavel Badea este însă de părere că tentativa nu va reuşi deoarece patronul FC Universitatea Craiova este un om dificil, „care crede că deţine adevărul absolut”. În cazul în care nu se va ajunge la nici un rezultat, primarul Craiovei a avansat două variante de lucru: ori Adrian Mititelu îşi plăteşte integral datoria de 500.000 de euro către municipalitate ori FC Universitatea Craiova este lăsată pe mâna unui alt investitor. 

Şedinţa CLM, de ieri, a început furtunos, cu un schimb de tricouri. Pentru a-şi dovedi imparţialitatea în ridicarea problemei privind soarta celor două echipe de fotbal ale Craiovei, consilierul PDL Dan Cherciu a ţinut să le reamintească aleşilor locali că el nu a fost văzut purtând nici un tricou al echipei lui Adrian Mititelu în campania electorală trecută. „Sunteţi într-o confuzie, domnule Cherciu, nu m-am îmbrăcat niciodată în tricou în campanie, m-am îmbrăcat după campanie, ceea ce spune multe”, a venit imediat replica primarului, care s-a simţit vizată în mod direct.

Cherciu crede că se plătesc nişte poliţe

Dan Cherciu

A început apoi meciul între consilierii USL şi cei ai opozţiei. Ultimii au fost reprezentantaţi de alesul local Dan Cherciu care a cerut ca ambele echipe de fotbal să fie tratate în mod egal şi să fie lăsate să joace amândouă pe stadionul „Ion Oblemenco”. „Cu toţii, în acest consiliu, reprezentăm cetăţenii Craiovei. O parte dintre aceşti cetăţeni ţin cu o echipă de fotbal, altă parte ţin cu o altă echipă. Ori noi suntem obligaţi să acordăm tratament egal şi nediscriminatoriu oricărei echipe care este afiliată legal la FRF”, a spus acesta, subliniind faptul că este posibil ca acest scandal să fie, de fapt, o formulă prin care se plătesc nişte poliţe între primar şi Adrian Mititelu.

Ce a făcut Mititelu cu banii craiovenilor

Bianca Predescu

Problema Primăriei Craiova cu Adrian Mititelu este una veche, iar gravitatea ei se trage din mandatul trecut când s-a votat acordarea unor bani pentru echipa FC Universitatea Craiova, bani care nu au ajuns niciodată la jucători, ci în buzunarele finanţatorului. Afirmaţia i-a aparţinut consilierului PSD, Bianca Predescu care a fost martora acelui eveniment: „Eu sunt unul dintre cei care, în mandatul trecut, nu am votat atunci când mi s-a cerut să susţinem pe un finanţator. Şi s-a şi întâmplat ceea ce eu am spus: banii pe care îi dăm au fost folosiţi în integralitate pentru plata datoriilor pe care societatea sa le avea. În loc să susţinem echipa de fotbal cu acei bani s-au dus în interes personal al unei persoane fizice”.

Consilierii şi violul

Consilierul

Pavel Badea

 le-a amintit colegilor că, tot în mandatul trecut, Adrian Mititelu a mai făcut un gest urât faţă de consilierii de atunci. „Aducţi-vă aminte, cei care aţi fost consilieri în mandatul trecut, că am încercat tot ce ne-a stat în putinţă să îl facem pe Adrian Mititelu să plece de la Severin şi să vină la Craiova, să joace pentru craioveni. Ştiţi cum este … dragoste cu sila nu se poate, ăla este viol. Cam aşa a făcut atunci şi cu noi. Acesta a fost motivul pentru care am dat drumul la o nouă echipă pe care craiovenii să o identifice. Ne-am simţit umiliţi atunci”, a declarat Pavel Badea, care a accentuat faptul că noua echipă, CS Universitatea Craiova a fost creată ca o contrapondere la gestul lui Mititelu de a confisca echipa oraşului.

Cum ar putea fi rezolvată problema

După ce a relatat consilierilor lunga poveste a litigiilor care sunt între Primărie şi Adrian Mititelu, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că echipa FC Universitatea Craiova poate să joace pe stadionul „Ion Oblemenco” doar în două cazuri: ori Adrian Mititelu îşi plăteşte datoria de 500.000 de euro pe care o are pentru neplata utilităţilor, ori vine un alt investitor la club. „Dacă acea echipă va avea vreodată un alt investitor, nu va fi nici un fel de problemă să semnăm un contract ca să poată să joace şi ei pe Oblemenco. Până atunci nu se poate pentru că nu avem voie din punct de vedere legal să semnăm un contract cu el pentru că are datorii”.

O ultimă încercare

Consilierul Dan Cherciu a venit cu propunerea de a fi constituită o comisie la nivelul Primăriei Craiova, din care să facă parte şi consilieri, comisie care să negocieze cu Adrian Mititelu în vederea stingerii acestui scandal. Lia Olguţa Vasilescu a fost de acord cu această propunere şi i-a invitat pe consilieri să se înscrie pentru a se încerca o negociere cu Adrian Mititelu. „Vă rog să mă credeţi că este imposibil să ai o discuţie cu Mititelu. Dânsul este foarte dificil, are impresia că e deţinătorul adevărului absolut. Ştiţi ce s-a întâmplat cu cei 20 miliarde de lei vechi pe care primăria i-a dat lui? Când s-au dus cei din primărie să îl întrebe cum a cheltuit banii, i-a aruncat afară din club”, i-a avertizat consilierul Pavel Badea.

Mititelu, spaima funcţionarilor

Lia Olguţa Vasilescu a dezvăluit faptul că nici un funcţionar public din Primăria Craiova nu mai vrea să semneze vreun document pe care apare numele lui Adrian Mititelu. „Eu am constatat acest lucru în momentul în care se punea problema achiziţiei pentru acel teren de la Balta Craioviţei, care era legal şi avem nevoie de el pentru a face legătura între Râului şi Tineretului. Dar nimeni din primărie, când aude de Mititelu, nu vrea să semneze nimic. Eu mi-am asumat spectacolul ăsta public, am tot luat palme în ultima perioadă, dar indiferent ce primar vine, vă spun că are aceeaşi problemă: cu Mititelu nu semnează nimeni nimic”.

Comments are closed.