Sărbătoare de Halloween, la Grădiniţa 21 din Craiova

0
451

Costumaţi în vrăjitoare, fantome, preşcolarii de la Grădiniţa Nr 21 „Tudor Vladimirescu” din Craiova au sărbătorit, ieri, Halloween-ul. Programul festiv a început încă de dimineaţă cu parada costumelor şi a continuat cu o serie de jocuri pe toată durata zilei, care au creat o atmosferă de veselie şi i-au învăţat pe copii să înfrunte forţele răului.

„Din Halloween,  copiii trebuie să înveţe că răul poate fi înfruntat.
Halloween-ul exact asta este: să ne înfruntăm frica  într-un mod controlat. Acest lucru duce la valorizare ca persoană şi căpătare de încredere, foarte importante în dezvoltarea copilului. Mesajele noastre cu această ocazie sunt de viaţă sănătoasă,  de la a te hrăni sănătos la mişcare. Şi am pregătit întreceri sportive în care vrăjitoarele, fantomele vor participa în echipă să înfrângă celelalte forţe ale răului, precum şi un joc numit „Ştafeta dovleacului” care îi va pune copii să plimbe dovleacul pe anumite porţiuni”, a precizat Virginia Şovoiu.

Dovleacul a fost folosit ieri nu numai pentru decorul sărbătorii de Halloween, ci şi pentru câteva momente dulci. „Dovleacul are şi o altă semnificaţie decât la Irlandezi. Copt este mai bun  decât dulciurile acelea care le fac atâta rău.  De Halloween toţi copii vor degusta dovleac copt, unii pentru prima dată în viaţa lor. ”, a precizat educatoarea Virginia Şovoiu.

Sărbătoarea de Halloween, organizată ieri la Grădiniţa Nr 21 din Craiova, face parte dintr-un  proiect amplu, intitulat „Viaţa” şi finanţat din fonduri acordate de Guvernul Norvegiei prin intermediul Programului de Cooperare pentru Creştere Economică şi Dezvoltare Durabilă în România. Proiectul promovează viaţa sănătoasă care implică mişcare, apă, fructe şi legume, aspecte care vor fi promovate de cadrele didacrice atât în rândul copiilor, cât şi al părinţilor.