Steaua – Universitatea Craiova
Arena Naţională, duminică, ora 20.30
Steaua: Niţă – Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovic – Muniru, Bourceanu – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Fl. Tănase. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf. Rezerve: Stăncioiu – Enache, Mitrea, Vl. Achim, Tudorie, Golubovic, Jakolis.
Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Zlatinski – Ivan, Băluţă, Nuno Rocha, Gustavo – Măzărache. Antrenor: Gheorghe Mulţescu. Rezerve: Popescu – Popov, Kelic, Manea, Bancu, Surugiu, Rambe.
Ştiinţa trebuie să demonstreze duminică seara că este o pretendentă la primele locuri şi să se ridice la înălţimea prestaţiei fanilor, care vor fi peste 1.000 pe Arena Naţională, la meciul cu Steaua
După foarte mulţi ani, Ştiinţa întâlneşte Steaua într-un meci al primelor două clasate. Alb-albaştrii trebuie să joace meciul ca şi cum ar fi unul decisiv, însă nu trebuie să se raporteze astfel şi la rezultatul pe care-l vor obţine. Determinarea, ambiţia şi orgoliul sunt esenţiale pentru a oferi o replică solidă rivalilor, însă nici succesul nu ar aduce vreun titlu, nici măcar n-ar asigura prezenţa în play-off, cum nici un eşec nu ar trebui să fie gestionat ca un dezastru, fiindcă urmează un alt derby şi încă un retur în care trebuie să demonstrăm aceeaşi constanţă şi să obţinem calificarea în play-off, fiindcă atunci vor fi meciurile pe viaţă şi pe moarte. Un succes ar fi important mai mult pentru suporteri decât să decidă ceva în ierarhia Ligii I. Atuurile alb-albaştrilor sunt omogenitatea şi forma de joc, în timp ce Steaua are un lot numeros şi echilibrat valoric şi o experienţă mult mai mare. Trupa lui Reghe vine după o remiză cu o fruntaşă din Primera Division, în timp ce jucătorii Ştiinţei nu au avut parte de meciuri internaţionale. Steaua poate alinia două echipe de aceeaşi valoare, în timp ce Universitatea abia îşi poate completa foaia de joc dacă apar probleme medicale sau de indisciplină, cum este cazul lui Mateiu şi Dumitraş.
Analiza post pe post
Portari: Calancea este la acelaşi nivel cu Niţă. Portarul naţionalei Moldovei nu a greşit până acum în acest sezon, în timp ce Niţă a ajuns a patra variantă pe lista lui Daum. Egalitate.
Fundaşi dreapta: Briceag are doar câteva meciuri în Liga I şi este jucător de picior stâng. Nici Steaua nu are un fundaş dreapta de meserie, Tamaş a mai jucat pe acest post inclusiv cu Villarreal sau la echipa naţională, dar este stoper, în timp ce Enache este mijlocaş. Totuşi, avantaj Steaua.
Fundaşi stânga: Vătăjelu este căpitanul echipei şi unul dintre cei mai ofensivi fundaşi laterali din Liga I, dar are probleme în faza defensivă, iar cu Adi Popa nu va fi deloc uşor. Momcilovic a marcat şi el destule goluri, ori prin şut de la distanţă, ori cu capul, dar nici el nu a avut constanţă la Steaua. Avantaj Craiova.
Stoperi: Perechea Kay-Acka a avut un sezon bun, fără erorile din anii trecuţi. Moke şi Toşca nu sunt un cuplu omogen, deşi au mai multă experienţă internaţională. Egalitate.
Închizători: Zlatinski îşi pierduse locul de titular în favoarea lui Madson, de când Mulţescu nu mai foloseşte doi jucători în faţa apărării. Bourceanu şi Muniru nu sunt nici ei în mare formă, doar că fratele lui Muntari a marcat recent cu Villarreal. Egalitate.
Mijlocaşi: Viteză şi tehnică de ambele părţi, poate doar un plus pentru Steaua la loviturile libere executate de Boldrin, dar şi şutul de la distanţă al lui Gustavo poate face ravagii. Egalitate.
Atacant: Măzărache este golgheterul Craiovei, în timp ce Florin Tănase este încă în perioada de adaptare la Steaua. Totuşi, Tănase a marcat constant în poarta Ştiinţei, în timp ce Măzărache este la primul derby ca titular. Avantaj Steaua.
Pe de altă parte, rezervele Stelei sunt aproape de nivelul titularilor, în timp ce Universitatea nu prea are alternative pe bancă.
După 21 de ani…
Ultima dată când Steaua şi Universitatea Craiova s-au aflat pe primele două locuri şi s-au întâlnit într-un derby a fost în urmă cu 21 de ani, în Ghencea, iar gazdele s-au impus cu 1-0, printr-un gol reuşit de Marius Lăcătuş. Cinci puncte le despărţeau atunci pe cele două rivale, aflate în lupta pentru titlu, care s-a decis practic prin succesul roş-albaştrilor. Ştiinţa era antrenată de Victor Piţurcă şi îi avea în teren pe Craioveanu, Stângă, Gane, Papură, Gabi Popescu, Săndoi, etc.. Suporterii olteni au fost prezenţi în număr mare în fieful Stelei, aşa cum se va întâmpla şi duminică.
S-au vândut deja peste 1.000 de bilete
Suporterii Ştiinţei au achiziţionat deja peste 1.000 de bilete pentru meciul de duminică de la magazinul oficial al clubului. Tichetele se găsesc în continuare la magazinul situat în zona English Park, care va fi deschis sâmbătă şi duminică. Biletele se vor putea cumpăra însă şi de la casele Arenei Naţionale. Duminică, de la ora 10 până la startul jocului, casa de bilete dinspre Bld. Pierre de Coubertin va comercializa tichete de acces la meciul FC Steaua – Universitatea Craiova în sectorul rezervat suporterilor olteni.Galeria Universităţii Craiova va fi poziţionată la Peluza 1, inel 1, zonă în care accesul se va face prin Bld. Pierre de Coubertin. Ca repere se pot lua Str. Vatra Luminoasă şi Mega Mall-ul. Un bilet în peluza alb-albastră costă 10 lei.
Meciul cu Dinamo se joacă la Severin
ISB împreună cu difuzorii TV au stabilit programul etapei a 12-a a Ligii 1 Orange, iar derby-ul Universitatea Craiova – Dinamo se va juca luni, 17 octombrie, de la ora 20.30, aşa încât el se va disputa pe “Municipalul” din Severin, “Extensivul” neavând nocturnă.
Analiză lucidă, riguroasă, echilibrată, fără partizanat. Felicitări autorului. SUCCES Campioanei unei mari Iubiri” – Universitatea Craiova !!!
Sper că are efect VALIDAREA comentariului meu anterior…
Comments are closed.