Baschetbaliştii, „hipermotivaţi” să elimine campioana

0
88

Mâine seară, de la ora 19, SCM U Craiova va încerca să recupereze cele 6 puncte la care a pierdut în tur în faţa Asesoftului

Echipa de baschet a Craiovei începe sezonul oficial pe teren propriu cu un meci de gală, încercând să răstoarne rezultatul din tur din Cupa României în faţa campioanei Asesoft Ploieşti. Deficitul este de 6 puncte, iar acesta poate fi recuperat, după cum declară jucătorii, antrenorii şi conducerea echipei de baschet. Căpitanul Cătălin Petrişor a ieşit la rampă cu declaraţii optimiste înaintea partidei de mâine seară, ora 19. „Suntem încrezători că putem produce surpriza în Cupa României şi aşteptăm lumea la sală pentru un meci mare, să ne calificăm în faza următoare. Îi respectăm şi suntem conştienţi de valoarea adversarilor, dar nimeni nu este de neînvins, mai ales că diferenţa de scor şi de joc în tur nu a fost mare” spune coordonatorul Craiovei, revenit în vara aceasta după un împrumut de un an la BC Timişoara.

Antrenorul Andelko Mandic este interesat atât de scor, în condiţiile în care şi eliminarea la o diferenţă mică ar conta în cazul prinderii locului de lucky-looser, dar şi de jocul echipei, în perspectiva debutului campionatului, care pentru Craiova înseamnă o deplasare la Târgu Jiu pentru derby-ul Olteniei, cu Energia Rovinari. „Asesoft are prima şansă, era evident acest lucru de la tragerea la sorţi, însă diferenţa de puncte poate fi recuperată. Mai avem şi şansa poziţiei de lucky-looser, dar mai sunt două meciuri strânse în această fază şi am prefera să nu depindem de alţii. Avem două obiective: să obţinem un rezultat bun şi să practicăm un joc bun în perspectiva sezonului din Liga Naţională. Dacă suntem curajoşi, concentraţi şi avem publicul alături, putem realiza un meci mare şi să obţinem calificarea. Nu mă pot plânge nici de lot, nici de atmosferă, deşi vom vedea cum va fi aceasta după ce pierdem, atunci se vede caracterul unei echipe” spune antrenorul sârb. Acesta consideră că Nikola Otovic este o soluţie de bază pentru poziţia 1, chiar dacă acesta a lipsit de la pregătiri atât din cauza convocării la naţionala secundă a Serbiei, cât şi din cauza accidentărilor. „Sunt mulţumit de Otovic, este un transfer bun, deşi are nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda, fiindcă este tânăr şi a mai avut şi anumite probleme de sănătate. Îi mai avem acolo şi pe Petrişor şi Dragoş Andrei, poate alte posturi ar avea nevoie de completări” spune Mandic.

Toma: „Nu ne putem compara cu ei, au un buget uriaş”

Team-managerul Marius Toma a ţinut să precizeze încă o dată diferenţa dată de buget dintre echipa pe care o conduce şi campioana de la Ploieşti, dar a precizat că jucătorii săi sunt „hipermotivaţi” să se califice, iar aportul publicului va fi important. „Suntem realişti când spunem că nu ne putem compara cu Asesoft. Au un buget uriaş, ei caută deja adversari afară, fiindcă în ţară au demonstrat deja că sunt cei mai buni. Asta nu înseamnă că nu suntem hipermotivaţi să-i eliminăm. Publicul craiovean poate fi decisiv, deşi nu-i va intimida pe experimentaţii jucători adverşi, unii dintre ei venind din campionate puternice, unde au jucat în săli mari şi cu atmosferă deosebită” spune oficialul craiovean, prezent din vara aceasta şi în staff-ul echipei naţionale.

Toma a precizat că parcursul în Liga Balcanică va fi mult mai lejer, întrucât faţă de anul trecut, când a existat o singură serie, de 9 echipe, acum sunt două grupe de 5 competitoare. „Suntem angrenaţi pe 3 fronturi şi cred că putem face faţă, însă nu ne-ar fi  interesat un sistem de desfăşurare precum anul trecut în Balkan League. Cu 8 meciuri, din care 4 în deplasare, este perfect, fiindcă această competiţie zonală, fără costuri mari, a prins la publicul craiovean. Ne-am comasat cele două deplasări lungi chiar în perioada în care vom avea liber în Liga Naţională, aşa că ne convine de minune” spune Toma, care mizează pe forma americanului Travis Bureau: „E un jucător care dă savoare sportului, face spectacol şi este recunoscut de fani pe stradă, poate singurul sportiv al Craiovei care are acest statut”. SCM U Craiova încearcă să mai transfere un jucător român doar pentru perioada participării în Liga Balcanică, unde este esenţială alinierea unui baschetbalist autohton pe tot parcursul jocului.