30 de tineri vor deveni „meșteri de lumi noi”

0
102

Asociația „Carousel Project” a lansat un nou proiect pentru tineri, care va fi implementat în lunile următoare în Craiova, prin programul „Erasmus+” al Uniunii Europene. Derulat în parteneriat cu organizația bulgară „Narodno Citaliste Nadejda 1871”, „Meșteri de lumi noi” are ca scop valorizarea potenţialul creativ și antreprenorial al tinerilor români și bulgari, prin participarea activă a acestora la viața socio-culturală și artistică a comunității și la îmbunătăţirea calităţii vieții, creând și recreând universul lor imediat, mediul în care aceștia trăiesc.

Pentru a face față provocărilor și obstacolelor cu care se întâlnesc zilnic tinerii și, mai ales, pentru a-și depăși frustrările de ordin economic, social și profesional, într-o societate în care oportunitățile acestora de a obține venituri optime pentru un stil de viață confortabil sunt reduse, tinerii au nevoie de un spațiu al lor personal în care să se regăsească, să se simtă în siguranță. Pentru a crea acest spațiu, Asociația „Carousel Project” a găsit o soluție plăcută și la îndemână.

În cadrul proiectului „Meșteri de lumi noi”, 30 de tineri români și bulgari vor participa la ateliere de restaurare a obiectelor de mobilier personale, de pictură pe sticlă și ceramică de acasă, de legatorie manuală, de design vestimentar și de realizare a păpușilor și a altor obiecte de decor din materiale textile. „Universul pe care tinerii îl visează va fi plămădit inspirat și personalizat, din obiectele vechi, prin adoptarea unor metode inventive, creative și ieftine. Urmând cursul de inițiere în tainele antreprenoriatului, tinerii vor ști, la sfârșitul proiectului, și cum își pot deschide propriile afaceri pornind de la tehnicile învățate, dezvoltarea spiritului antreprenorial al acestora fiind unul dintre obiectivele propuse în proiect”, a precizat Sorina Stăiculescu, președintele Asociației „Carousel Project”.

«În contextul schimbărilor și eșecurilor constante la care sunt supuși tinerii, astăzi, în România și Bulgaria, cauzate de nivelul economic scăzut, de gradul  ridicat al șomajului și de oferta modestă de locuri de muncă potrivite aptitudinilor și aspirațiilor lor creative, proiectul „Meșteri de lumi noi” răspunde nevoii tinerilor din cele două țări partenere de a se dezvolta personal și profesional, de a-și manifesta creativitatea și originalitatea, de a-și dobândi și dezvolta competențe și abilități care să conducă la creșterea șanselor de angajare, la dezvoltarea spiritului antreprenorial, astfel încât aceștia să își asigure condiții decente de viață și confort», a adăugat Crizantema Rasheva, secretar al „Narodno Citaliste Nadejda 1871”.