Şi PSD decide ca OUG privind salariile demnitarilor să fie discutată simultan cu legea salarizării

0
126

Conducerea PSD a stabilit, ieri, ca ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor să fie discutată în Parlament în acelaşi timp cu Legea salarizării bugetarilor, o discuţie în acest sens având loc şi joi la întâlnirea liderilor partidelor parlamentare, iar PNL anunţând deja o decizie similară.

Surse social-democrate au precizat, pentru MEDIAFAX, că PSD a luat o decizie în acest sens la şedinţa Biroului Permanent Naţional. Sâmbătă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, după şedinţa BPN, că liberalii au decis în mod formal să respingă în Parlament ordonaţa privind creşterea salariilor demnitarilor, afirmând că aceste majorări trebuie discutate în acelaşi timp cu Legea salarizării bugetarilor. Alina Gorghiu a mai afirmat că BPN al PNL, reunit la Gura Humorului, a votat în unanimitate pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor.

“PNL a votat, astăzi, şi formal, pentru că decizia politică a fost deja luată, în unanimitate, pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor, pentru că este nevoie să discuţi în mod unitar, corelat aceste salarii din domeniul bugetar şi această discuţie va fi făcută în Parlament, actunci când acel proiect de lege va veni şi vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL”, a declarat Alina Gorghiu.

Joi, după consultările între liderii partidelor, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că puterea şi opoziţia aşteaptă de la Ministerul Muncii proiectul legii salarizării pentru a se consulta asupra acestuia, arătând că doreşte ca această lege să fie discutată în Parlament odată cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor.