Astăzi, festivitatea de încheiere a Simpozionului Naţional de Sculptură “Drumuri Brâncuşiene”

0
139

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”  a organizat  festivitatea de încheiere a Simpozionului Naţional de Sculptură “Drumuri Brâncuşiene” ediţia I care a avut loc  în Piaţa “William Shakespeare” Craiova,  astăzi, 01 septembrie 2013, ora 1100.

La acest eveniment a participat primarul municipiului Craiova Lia Olguţa Vasilescu, care a şi decernat diplomele de participare sculptorilor prezenţi la acest simpozion.

Evenimentul s-a desfăşurat  în perioada 01 – 31 august pe Velodromul din Parcul Nicolae Romanescu cu participarea unor artişti din Craiova, Timişoara, Tg.Jiu şi Bucureşti.

Cei şapte sculptori profesionişti (licenţiaţi în sculptură), din România, membri ai U.A.P.R., cu activitate recunoscută în sculptura monumentală de for public sunt Eugen Barzu, Valentin Duicu, Dan Nica, Emilian Popescu (Curator Simpozion), Paul I. Popescu (Coordonator Simpozion), Alin Totescu şi Marcel Voinea.

Lucrările au fost realizate din marmură de Ruşchiţa, iar tema primei ediţii a fost la libera alegere a participanţilor, lucrările monumentale rezultate  urmează a fi donate Primăriei Municipiului Craiova având menirea de a îmbogăţi spaţiile publice şi de agrement din municipiu.