Tabere pentru copiii din mediul rural

0
331

La începutul verii, în urma parteneriatului dintre World Vision România, Birou Zonal Craiova şi Fundaţia „Noi Orizonturi”, în 11 comunităţi din judeţul Dolj au fost înfiinţate „Cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri”. La activităţile desfăşurate în cadrul acestor cluburi au fost implicaţi aproximativ 200 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Întâlnirile au avut loc o dată sau de două ori pe săptămână fiind coordonate de către doi-patru profesori voluntari instruiţi anterior. Întâlnirile la club au inclus dezbateri, lucru pe echipe şi brainstorming. Proiectul  a avut ca scop final implicarea într-un proiect în folosul comunităţii, acesta reprezentând instrumentul principal de învăţare.

Excursii pentru cei cu rezultate la învăţătură

La începutul lunii iulie, 100 de copii din mediul rural care s-au evidenţiat prin rezultate bune la învăţătură au mers în tabară, în staţiunea montană Straja. Acolo, aceştia au practicat alpinism, au participat la cursuri de frânghii la mare şi la joasă înălţime şi trasee montane.

Pentru copii, tabăra s-a dovedit a fi o experinţă plină de provocări. Ei s-au implicat cu dăruire în toate activităţile propuse, punându-şi la încercare aptitudinile. „Pentru mine a fost extraordinar. Este prima tabară la care particip şi am învăţat atât de multe lucruri. Sunt acum mult mai încrezător, curajos şi ştiu cât este de important să îi aprecizezi şi să îi respecţi pe cei de jur”, a spus Alexandru, în vârstă de 14 ani, din comuna Scaieşti.

De asemenea, World Vision a sprijinit comunitatea şi în organizarea unor excursii. Astfel, 50 de copii de la Şcoala Coţofenii din Dos au vizitat mânăstirea Lainici, Peştera Scărişoara, oraşele Cluj Napoca, Alba Iulia şi Sibiu, 20 de copii de la Şcoala Vârvorul de Jos au fost la Porţile de Fier, pe când 45 de copii de la Şcoala Breasta au mers într-o excursie la Băile Herculane. În cadrul excursiilor, copiii au participat la diferite activităţi de socializare, menite să le întărească abilităţile de relaţionarea şi lucru în echipă.