L. Balint: “Dacă avem pretenții, nu putem afișa această vulnerabilitate defensivă”

0
487

După ce Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu, scor 0-1, cu Rapid, şi a acumulat numai 2 puncte în primele trei etape de campionat, antrenorul Laszlo Balint a declarat:

”Din cinci meciuri oficiale, în trei am primit gol la primul șut pe poartă al adversarului. Dacă vrem să avem pretenții nu putem afișa această vulnerabilitate defensivă. Nu pot să le reproșez băieților atitudinea, dar acesta este sportul. Există și astfel de zile. Este un rezultat nemeritat după cum s-au desfășurat ostilitățile, după raportul ocaziilor, după maniera de joc a echipei. Trebuie să ne asumăm această înfrângere. Ar fi trebuit să fim un pic mai lucizi, am avut și neșansă, bară Roguljic, apoi Paul Pap și Baiaram, ocazii foarte mari din care puteam să marcăm cel puțin un gol. Trebuie să ne conectăm repede pe ce avem de făcut în Polonia. Am arătat că putem produce un fotbal bun, dar trebuie să fim mai eficienți. Echipa și-a dorit foarte mult, dar Rapid, după ce a înscris, a închis jocul. Au fost și erori tehnice. Victoriile aduc altă stare de spirit, la fel ca și înfrângerile. Trebuie să vedem ce nu a funcționat și să reacționăm cât mai bine în meciul de joi. Găman s-a accidentat, Ivan a jucat cu injecții, trebuie să gestionăm foarte bine această perioadă. Este o săptămână importantă pentru noi și pentru suporterii noștri, știm acest lucru și suntem conectați și muncim zi de zi pentru a deveni mai buni și mai eficienți”.

Preşedintele Sorin Cârţu a declarat:

“Este o înfrângere dureroasă, nemeritată. În joc se așteaptă greșelile, iar adversarul poate să le concretizeze. Prima repriză s-a terminat nemeritat la scorul 0-0. Puteam să avem un avantaj, poate chiar de două goluri, iar meciul ar fi avut altă desfășurare. Întotdeauna adversarul ne sancționează pentru superficialitatea noastră. Sunt niște momente care trebuie analizate, iar jucătorii cu experiență de la Universitatea Craiova trebuie să își tragă un semnal de alarmă. Sunt chestii de organizare, disciplină tactică pe care trebuie să le ai. Nu trebuie să îți impună antrenorul, pentru că avem jucători cu experiență, care trebuie să își pună amprenta pe ceea ce am spus. Jucători precum Papp, Găman, Vătăjelu și Bancu trebuie să își pună amprenta pe acest lucru și trebuie să transmită asta grupului. Domnul Rotaru a spus că pe lângă cei doi care au venit, Hanca și Rivaldinho, Universitatea Craiova va mai aduce cel puțin doi jucători. Odată cu intrarea lui Rivaldinho am văzut câteva momente de combinații. M-a surprins că un jucător care a jucat pentru prima data la Universitatea Craiova s-a implicat în niște combinații, iar jucătorii noștri nu au știut cum să răspundă. Oboseală este normal să fie din cauza ritmului în care se joacă meciurile din competiția în care ești angrenat. Ai standardele pentru antrenamente și salarii ca să joci în competiții de acest fel. În Conference League s-a stabilit să joci din patru în patru zile, chiar dacă am început campionatul în această perioadă. Pentru asta ai luptat în campionatul trecut, să fi pe locul eligibil pentru Conference League. Este un program pe care îl știai de când s-a terminat campionatul trecut și ai făcut o strategie. Oboseala este clară, pentru că joci din patru în patru zile, dar știai de acest lucru și trebuie să iei măsurile adecvate”.