WhatsApp se confruntă cu presiunea internațională de a preda accesul la chaturile criptate

0
354

WhatsApp și alte servicii de mesagerie criptate se confruntă cu o presiune fără precedent de a transmite accesul la chat-urile criptate, după o întâlnire între națiunile „Five Eyes” care împărtășesc informații în această săptămână.

Summit-ul de două zile a reunit SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă și a fost găzduit de secretarul de origine britanic Priti Patel, luni și marți. Au participat și reprezentanți ai firmelor tehnologice, inclusiv compania mamă WhatsApp, Facebook, Google, Microsoft, Roblox, Snap și Twitter.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului de Interne, „miniștrii au subliniat că eforturile agențiilor de aplicare a legii de a investiga și de a urmări penal cele mai grave infracțiuni ar fi împiedicate dacă industria realizează planuri de implementare a criptării de la capăt la sfârșit, fără garanțiile necesare”.

Într-o declarație de presă, Patel nu a solicitat în mod explicit accesul în profunzime la aplicații, dar a semnalat că mesageria criptată va face obiectul unor examinări particulare.