Temperaturi în scădere, ploi în averse

0
369

Vremea va fi instabilă azi, iar temperaturile vor scădea comparativ cu perioada precedentă.

ÎN ŢARĂ. În judeţete din Crişana, Muntenia, Transilvania şi în zonele montane vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi vânt cu aspect de vijelie. Izolat poate cădea şi grindina, iar cantităţile de apă pot ajunge la 50 de litri/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferică se va manifesta şi la noapte când va ploua în averse cu frecvente descărcări electrice în aproape toate regiunile ţării. Vântul va sufla cu intensificări şi este posibil să cadă şi grindină. Minimele vot fi cuprinse între 13 şi 22 de grade.

ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi instabilă şi în Capitală, unde maxima zilei va fi de 29 de grade şi va ploua în averse cu tunete şi fulgere iar vântul va avea intensificări. Mâine, cerul va fi variabil, cu ploi în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va urca până la 31 de grade. Sâmbătă însă temperatura va scădea până la 25 de grade Celsius. Pe parcursul zilei va ploua torenţial şi se vor semnala frecvente descărcări electrice.

PE LITORAL. La malul mării vremea va fi instabilă azi şi mai rece. Maximele termice se vor încadra între 26 şi 28 de grade Celsius, dar vor fi averse torenţiale iar vântul va sufla cu putere. La noapte vremea se va păstra instabilă, va ploua în toate staţiunile, iar minimele vor fi de 20 de grade.

VREMEA ÎN URMĂTOARELE 3 ZILE. Vremea devine mâine călduroasă în sud-vestul ţării, unde maximele vor ajunge la 34 de grade. În est, la deal şi la munte, cerul va fi variabil şi va ploua torenţial mai ales după-amiaza şi noaptea. Sâmbătă vremea se răceşte şi se va menţine instabilă. Temperatura diurnă nu va trece de 27 de grade, iar în sud, vest şi centru va ploua în averse, cu descărcări electrice şi vânt cu intensificări. Cantităţile de apă pot fi însemnate şi sunt şi condiţii de grindină. (Sursa: Mediafax)