Philip Hammond: Marea Britanie nu va reduce taxele şi reglementările după Brexit

0
366
hammond
Philip Hammond

Marea Britanie nu va reduce taxele şi reglementările după ieşirea din Uniunea Europeană şi nu va încerca să submineze rivalii europeni, a anunţat ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, relatează site-ul BBC News. “Impozitul majorat ca procent din economia britanică ne pune chiar în mijlocul grupului de state europene. Nu vrem să se schimbe acest lucru, chiar şi după ieşirea din Uniunea Europeană”, a spus Hammond, într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde.

Potrivit analiştilor politici, Partidul Conservator este nevoit să-şi tempereze abordarea categorică privind Brexit după ce a pierdut majoritatea parlamentară în cadrul alegerilor din iunie, fiind greu să convingă Camera Comunelor să susţină reducerea taxelor şi a reglementărilor. “Adesea aud spunându-se că Marea Britanie are în vedere participarea la o concurenţă neloială în domeniul reglementării şi al impozitării. Acesta nu este nici planul nostru, nici viziunea noastră pentru viitor. Mă aştept să rămânem o ţară cu un model social, economic şi cultural care să fie recunoscut drept european”, a mai spus Philip Hammond.

Hammond a precizat că Marea Britanie doreşte ca lucrătorii din UE să facă parte din economia britanică şi să-şi continue viaţa în ţară, la fel ca expaţii britanici care lucrează în Europa. “Proiectul pentru Brexit nu este o chestiune legată de bani, ci de modul în care Marea Britanie părăseşte UE fără a provoca probleme întreprinderilor şi oamenilor. Divizarea oraşului Londra ar aduce beneficii pentru New York, nu pentru Frankfurt sau Paris”, a spus Philip Hammond pentru Le Monde.

La începutul lunii ianuarie, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, ministrul britanic de Finanţe vorbea despre modificarea sistemului economic după Brexit. “Dacă nu vom avea acces la piaţa europeană, dacă vom fi închişi, dacă Marea Britanie ar părăsi Uniunea Europeană fără un acord privind accesul pe piaţă, atunci am putea suferi daune economice cel puţin pe termen scurt. În acest caz, am putea fi nevoiţi să ne schimbăm modelul economic, pentru a ne redobândi competitivitatea”, spunea atunci Hammond.