Spre play-off pe 3 fronturi

0
81

Pandurii, Astra şi Petrolul joacă în seara aceasta manşa tur din turul al treilea preliminar al Europa League

După ce au strâns deja o recoltă importantă de puncte pentru coeficientul UEFA, cele 3 echipe româneşti din Europa League forţează intrarea în play-off, în seara aceasta fiind programată prima manşă a turului 3 preliminar. Cea mai uşoară misiune pare să o aibă echipa care a intrat cel mai devreme în competiţie, Astra Giurgiu, care joacă în Slovacia, contra lui Trencin, de la ora 18 (Digisport 2). Daniel Isăilă nu se poate baza decât pe 16 jucători de câmp valizi, fiind convocat şi juniorul Sergiu Ungurean. Yahaya acuză o ruptură musculară şi va lipsi mai mult timp de pe teren, Laban este suspendat după eliminarea din meciul retur cu Omonia (2-1), Bukari are de câteva zile piciorul în ghips, iar Fatai nu a primit viza de Slovacia şi a rămas acasă. Ar putea debuta însă fostul petrolist Marian Cristescu, în timp ce Dani Coman a făcut şi el deplasarea în Slovacia, însă rămâne de văzut dacă îi va lua locul lui Silviu Lung junior între buturi. La fel ca Astra, Trencin este o echipă relativ nouă, fondată în 1992, iar locul 3 ocupat în sezonul trecut este cea mai bună performanţă din istorie. Din 2007, clubul a fost preluat de fostul internaţional olandez Tshen La Ling, care a jucat la Ajax, echipă care l-a împrumutat la Trencin pe atacantul Gino van Kessel. Dacă Astra a trecut în tururile anterioare de Domzale şi Omonia Nicosia, Trencin a eliminat-o pe IFK Goteborg. Primul unsprezece al lui Daniel Isăilă ar putea arăta astfel: Lung jr – Măţel, Ben Yousef, Mureşan, Morais – Takayuki, M. Cristescu – Enache, Tembo, William – Budescu. Neamţul Christian Dingert va conduce la centru disputa din Slovacia.

Pandurii s-au mutat pe „Cluj Arena”

Pandurii Târgu Jiu nu va mai avea acelaşi adversar facil de la debutul în cupele europene, trebuind să se şi deplaseze de acasă, turul cu Hapoel Tel Aviv fiind programat de la ora 21 (Digisport 1) pe „Cluj Arena”, stadionul celor de la Universitatea Cluj. Cristi Pustai nu are probleme de lot pentru jocul de astăzi, în care ar putea alinia formaţia: Mingote – Unguruşan, Erico, Paraskevas, Momcilovic – Breveld, Anton – Buleică, Nistor, Eric – Matulevicius. Hapoel Tel Aviv este cea mai galonată echipă din Israel în cupele europene, având cele mai multe succese. Israelienii, care au întâlnit Rapidul acum doi ani în grupele Europa League (0-1 la Tel Aviv şi 3-1 pe Naţional Arena), au eliminat-o pe Beroe Stara Zagora în turul anterior (4-1 şi 2-2) nu sunt în cel mai bun moment, pierzând o serie de jucători importanţi, dar beneficiază de aportul a doi fotbalişti importanţi, internaţionalii Vermouth şi Damari. Hapoel a sosit la Cluj de luni, înaintea gorjenilor, care în aceeaşi zi au disputat meciul de la Ploieşti, urmărit şi de antrenorul Ran Ben Shimon. Acesta a apreciat forţa ofensivă a oltenilor şi apreciază că şansele de calificare sunt egale, în ciuda experienţei superioare a echipei sale. Meciul va fi condus de o brigadă din Rusia, cu Vitali Meşkov la centru.

Petrolul are cel mai dificil adversar

După ce pescarii din Feroe i-au încălzit pe băieţii lui Cosmin Contra, aceştia au parte de un adversar puternic, Vitesse Arnhem, formaţia care s-a bătut la titlu cu Ajax, PSV şi Feyenoord până spre finalul ediţiei trecute a Eredivisie. Olandezii şi-au vândut însă vedetele, atacantul ivorian Wilfried Bony, achiziţionat de Swansea şi mijlocaşul Marco van Ginkel, ajuns la Chelsea. Meciul va începe la ora 19 (Digisport 1) şi va fi condus de o brigadă din Spania, cu Carlos del Cerro la centru. „Lupii” s-au despărţit de jucători importanţi precum Bokila, Adrian Cristea, Grecu sau Marian Cristescu, achiziţiile cele mai importante fiind Dore şi Teixeira. Petrolul ar putea începe în formula: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Benga, Guilherme – Hoban, Mustivar – Boudjemaa, Teixeira, Grozav – Hamza.