S-a lansat “Fondul pentru fapte bune”

1
360

Pentru a marca cei 15 ani de cand este alături de comunitate, Fundaţia Vodafone România, cea mai veche fundaţie corporatistă din ţara noastră, a  lansat “Fondul pentru fapte bune”, un nou program de finanţare de tipul “cerere de propuneri”, în valoare totală de 300.000 euro. “Fondul pentru fapte bune” se adresează organizaţiilor neguvernamentale (asociaţii, fundaţii sau federaţii) şi instituţiilor publice educaţionale (şcoli) sau medicale (spitale) care doresc să propună proiecte menite să aducă o schimbare reală, în domeniile educaţie şi sănătate. Valoarea finanţării acordate unui singur proiect poate varia între 1.000 si 30.000 euro. “Ne bucurăm să lansăm un nou program, Fondul pentru Fapte Bune, prin care invităm organizaţiile non-guvernamentale care nu beneficiază în prezent de susţinerea Fundaţiei să dezvolte programe noi, în domeniile educaţiei şi sănătăţii, preponderent finanţate de noi. Fondul pentru Fapte Bune a fost constituit în acest an special pentru a marca aniversarea de 15 ani a Fundaţiei, din dorinţa de a oferi sprijin şi altor organizaţii decât cele susţinute tradiţional de noi”, a declarat Angela Galeta, director Fundaţia Vodafone România.

700 de programe

Evaluarea proiectelor propuse spre finanţare va fi făcută de o echipa formată din membri ai Board-ului Fundaţiei Vodafone România şi ai echipei Fundaţiei. Printre criteriile de selecţie se numără:  concordanţa cu misiunea Fundaţiei Vodafone România şi cu domeniile finanţate prin acest fond (educaţie, sănătate), originalitatea, relevanţa, impactul, alocarea eficientă a resurselor, sustenabilitatea sau vizibilitatea proiectului.  Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil. În cei 15 ani de activitate, Fundaţia a finanţat peste 700 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilităţi şi al victimelor calamităţilor naturale.


Calendarul programului de finanţare este următorul:

  • Până pe 8 august 2013: înscrierea online a proiectelor (termenul limită pentru completarea online a aplicţiilor este 8 august 2013, ora 18:00);
  • 9 august – 21 august 2013: evaluarea proiectelor înscrise în concurs;
  • septembrie 2013: anunţul public al rezultatelor.

1 COMENTARIU

  1. Cum pot lua legatura cu Fundaţia Vodafone România pentru un proiect ce se incadreaza de departe in categoria “Fapte bune”? Pentru raspuns pot fi contactata electronic.

Comments are closed.