O elevă din Craiova a câştigat concursul de pictat icoane

0
250
Mihaela Bălă

La numai 12 ani, Mihaela Bălă, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 39 “Nicolae Bălcescu” din Craiova, este considerată un adevărat talent în pictura pe lemn şi sticlă. Mihaela pictează de la vârsta de 8 ani şi a participat la numeroase expoziţii şi concursuri de pictură, îndeosebi de icoane, iar ultimul eveniment de acest fel – „Icoana – fereastra spre cer” –, organizat în acest an de Mitropolia Olteniei, i-a adus Marele Premiu şi locul I, talentul său fiind apreciat de juriul de specialitate.

„La vârsta de 8 ani pot spune că m-am apucat serios de treabă, pentru că de mică pictam pe pereţi”, povesteşte Mihaela. Dacă în clasa I realiza primele desene, doi ani mai târziu s-a înscris la Palatul Copiilor. Primul concurs la care a participat, de pictură de măşti, a fost un succes, pentru că a obţinut locul I. Premiul a motivat-o şi astfel eleva pictoriţă şi-a propus să îşi dedice tot timpul liber acestei pasiuni. „În loc să mă joc, preferam să pictez, să învăţ. Nu am regretat niciodată că am ales să renunţ la timpul liber pentru a mă pregăti în acest domeniu, unul de cinste pentru sufletul meu”, recunoaşte Mihaela.

La toate concursurile la care a participat, eleva Şcolii nr. 39 a fost premiată, cele mai multe diplome fiind pentru locul I. Micuţa craioveancă îşi doreşte să urmeze Şcoala Populară de Artă şi să organizeze propriile expoziţii. Părinţii recunosc că fata lor e un adevărat talent şi spun că aceste calităţi artistice sunt moştenite. „Cred că mă moşteneşte, pentru că şi eu am cântat muzică populară. Din familie se transmit calităţile artistice”, a spus Cristian Mircea, tatăl Mihaelei.


Reprezentanţii Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, care i-a acordat elevei Mihaela Bălă Marele Premiu la Festivalul-concurs „Icoana – fereastră spre cer”, au numai cuvinte de laudă pentru elevă. „Mihaela a mai participat la acest concurs, lucrările sale au fost de fiecare dată foarte apreciate, este o elevă deosebit de talentată. La ultima ediţie a pictat sfinţi tămăduitori, pentru că aceasta era tema festivalului-concurs”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, patronată de Mitropolia Olteniei.