Prim-ministrul Nicolae Ciucă va participa la evenimentul organizat cu ocazia preluării oficiale a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan

0
490
Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul  Economiei, Florin Spătaru, va participa marți, 5 iulie, la Craiova, la evenimentul organizat cu ocazia preluării oficiale a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan. Premierul și ministrul Economiei vor avea întâlniri cu Stuart Rowley, președintele Ford Europa, Güven Özyurt, manager general Ford Otosan, Josephine Payne, președinte Ford România.
Acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat cu succes. Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule și motoare, către Ford Otosan, permițând astfel companiei să-și extindă operațiunile la nivel internațional.

Anul acesta, pe 14 martie, Ford a anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât și în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.