Xi Jinping: „Chinezii nu vor permite niciodată vreunei forţe străine să ne intimideze”

0
658

În cadrul unei ceremonii grandioase, organizată în piaţa Tiananmen, reamenajată pentru eveniment şi transformată într-o veritabilă şi uriaşă tribună în care au fost prezenţi câteva zeci de mii de oameni, preşedintele Xi Jinping a transmis mesaje de încredere în viitor, dar şi un avertisment către toţi cei care doresc să afecteze evoluţia Chinei. „Oricine ar încerca să facă acest lucru va intra în coliziune cu un zid mare de oţel forjat din peste 1,4 miliarde de chinezi”, a declarat Xi Jinping, subliniind că „nu am agresat, oprimat sau subjugat niciodată oameni din nici o altă ţară şi nu vom face asta niciodată”.

Xi a subliniat că, având PCC în centru, China a realizat primul obiectiv centenar – construirea unei societăți moderat prospere din toate punctele de vedere. “Aceasta înseamnă că am adus o soluție istorică la problema sărăciei absolute din China și că mergem cu pași încrezători către cel de-al doilea obiectiv centenar, acela de a construi China ca o mare țară socialistă modernă, din toate punctele de vedere”.

În punctul zero al Chinei, Xi Jinping a subliniat că “numai socialismul poate salva China și numai socialismul cu caracteristici chineze poate dezvolta China. Continuând reforma și deschiderea, o mișcare crucială pentru a face China ceea ce este astăzi, China a recuperat diferențele de dezvoltare”.

În mesajul său, președintele Xi a evidențiat contribuția foștilor lideri: Mao Zedong, Zhou Enlai, Liu Shaoqi, Zhu De, Deng Xiaoping, Chen Yun, Hu Jintao, care au condus construcția și reforma Chinei, care au susținut consolidarea și dezvoltarea PCC.

“Conducerea fermă a PCC trebuie menținută, iar orice încercare de a separa partidul de poporul chinez sau de a întoarce oamenii împotriva partidului trebuie să eșueze”, a susținut Xi, arătând că rolul partidului este acela de a “susține și dezvolta socialismul cu caracteristici chineze, de a promova comunitatea umană cu viitor comun”.

China dezvoltă în calitate de putere geopolitică un rol de importanţă pe scena internaţională. La 40 de ani după reformele de liberalizare economică lansate de Deng Xiaoping, peste 800 milioane persoane au ieşit din sărăcie şi partidul-stat se află în fruntea celei de a doua economii mondiale. Partidul Comunist, în rândurile căruia se află circa 92 milioane membri (6,6% din populaţie) şi-a deschis porţile şi capitaliştilor chinezi, cu condiţia respectării mai multor condiţii, nemaireprezentând „clasa revoluţionară” a muncitorilor, ţăranilor şi militarilor ci pe cea „a forţelor de producţie avansate”.