Ramona Chiriac îşi începe mandatul de şef al Reprezentanţei Comisiei Europene

0
420

Astăzi, 1 iulie, Ramona Chiriac îşi începe mandatul de şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Cu o experiență de aproape 20 de ani în afaceri europene, Ramona Chiriac, prin prisma funcțiilor pe care le-a ocupat, a dobândit competențe solide de comunicare strategică și de reprezentare politică, precum și o cunoaștere aprofundată a contextului politic din România.

Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a declarat:

,,Pentru mine, este o onoare să reprezint Uniunea Europeană în România, după ce aproape 10 ani am reprezentat România şi pe români în Germania, în diferite mandate. Văd noul meu rol ca o oportunitate de a fi parte din prezentul şi viitorul României, de data aceasta la nivel european.

Avem în faţă  NextGenerationEU, care înseamnă mai mult decât un plan de redresare: este o şansă unică de a transforma România şi de a crea oportunități. #NextGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai verde și mai sustenabil pentru România, prin sprijinirea tranziţiei verzi şi digitale.”

O altă prioritate din mandatul şefei Reprezentanţei o reprezintă Conferinţa privind viitorul Europei.

Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a declarat:

,Toţi românii au dreptul de a-şi face vocea auzită, iar Conferinţa privind viitorul Europei este un punct de plecare excelent în acest sens. Ne permite tuturor să dezbatem o viziune comună asupra a ceea ce dorim să fie Uniunea. Îi invit pe toţi românii să acceseze platforma  https://futureu.europa.eu/, disponibilă şi în limba română, şi să joace un rol important în stabilirea priorităților Uniunii Europene. Pentru că numai împreună putem construi  astăzi Uniunea Europeană, pentru generaţiile viitoare.

Împreună cu echipa Reprezentanţei voi continua să colaborez cu autorităţile române, în beneficiul românilor şi a celorlalți cetățeni ai familiei europene. Desigur, îmi doresc să fie împreună cu noi cât mai mulţi români. La rândul nostru, vom crea punţi noi pentru a ajunge, cu mesajele noastre, la cât mai mulţi oameni. ”

Sursa > https://romania.representation.ec.europa.eu/news/ramona-chiriac-isi-incepe-mandatul-de-sef-al-reprezentantei-comisiei-europene-avem-fata-o-2021_ro