La C.N Tudor Vladimirescu : Cea mai mare medie, 9,93, obținută de Gabriel Manda din Ţuglui

0
501

Vineri, 29 iunie 2018, s-au validat rezultatele muncii elevilor de clasa a VIII – a care au parcurs toate etapele pentru a deveni elevi ai Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova.

Candidaţii declaraţi  ,,admis”  la testul de verificare a cunoştinţelor, desfăşurat în data de 18 mai, au fost ierarhizaţi, în ordine strict descrescătoare a mediei finale de admitere (care reprezintă 50% nota obţinută la testul eliminatoriu şi 50%  din media de admitere), în limita cifrei de şcolarizare aprobate.

Pentru cele 120 de locuri au concurat, în etapa I de admitere, 325 de candidaţi, pentru ierarhizare au avut emoţii 227 dintre ei , iar, la final, au fost admişi 75 de băieţi şi 45 de fete.

Dintre băieţi, cea mai mare medie, 9,93, a fost obţinută de Liviu – Gabriel Manda din Ţuglui, judeţul Dolj, iar prima fată calificată, cu media 9.79, este Maria Marinaş din Caracal, judeţul Olt.

Vădit emoţionaţi, atât candidaţii cât şi părinţii acestora, au trecut astăzi pragul  Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu”,  primii dintre ei exprimându-şi dorinţa de a munci intens pentru a-şi îndeplini visul, iar susţinătorii lor fiind încrezători în valorile învăţământului militar craiovean.