S-a încheiat Bacalaureatul, se aşteaptă, cu speranţe, rezultatele

0
164

Ieri, a fost ultima zi de susţinere a examenului de Bacalaureat, proba scrisă, la alegerea candidatului. În judeţul Dolj, au fost înscrişi peste 3.800 de tineri care şi-au arătat disponibilitatea de a susţine examenul, cele mai multe ssolicitări fiind la Biologie, pe locul al doilea fiind Geografia. De asemenea, au fost consemnate şi 257 de absenţe, 261 de echivalări şi, ca pe vremuri, când reclama era „Nicio masă fără peşte!”, acum este „Nicio sesiune fără un eliminat!”, fiind înregistrat şi un astfel de caz, cu numai câteva minute înainte de terminarea examenului.

examenCanicula a fost punctul culminant, ieri, la ultima probă de susţinere a Bacalaureatului. Cu mic, cu mare, părinţi, bunici, prieteni, cadre didactice au înfruntat căldura şi şi-au aşteptat protejaţii. Se pare că nici aceste subiecte, indiferent de materie, nu au fost foarte dificile, fiind de nivel „mediu”, lucru recunoscut chair de către tineri. „Au fost subiecte foarte accesibile şi cred că se poate obţine o notă peste 7,00. Am ales Biologia şi mă aştept să iau undeva în jurul notei 9,50 şi să merg în Anglia, pentru a urma cursurile de „Management hotelier” , iar la Matematică mi s-a părut ceva mai greu” –  Horia Vişan; „Mie mi s-a părut uşor, astăzi, la Logică şi argumentaţie. Sunt convinsă că voi lua peste 9,00 la ultima probă şi îmi doresc să merg la Relaţii economice Internaţionale, la Bucureşti” – Raluca Diaconu, „A fost uşor şi se poate lua o notă mare. Cred că mă duc undeva spre 9,50, am ales Logica şi, parcă, a fost mai dificil la Istorie. Vreau să rămân la Craiova şi să merg la Facultatea de Litere” – Anda Băzăvan.  

Eliminatul nu lipseşte

Impresii culese de la candidaţi, dar prezentăm şi un punct oficial. Cel mai autorizat este cel al prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat: „Au fost zile foarte călduroase şi pot să spun că le-am asigurat atât candidaţilor , cât şi cadrele didactice toate condiţiile. Pentru ultima probă, am avut 3.831 de înscrişi, cei mai mulţi – 1.469 fiind la Biologie, pe locul al doilea fiind Geografia, cu 1.033, iar la Logică am avut 788 de înscrişi. La Filosofie am avut un singur candidat, iar la Economie 27.  Pentru această zi, au fost echivalate 261 de dosare şi am înregistrat 257 de absenţe şi două cazuri speciale, aceleaşi din zilele precedente. Din păcate, vorbim iar de un eliminat, de la Călăraşi. Chiar ne gândeam că am ieşit cu succes din acest punct de vedere, dar, cu câteva minute înaintea terminării examenului, tânărul a fost prins cu fiţuici asupra lui ”. Ca o concluzie, nu au fost subiecte foarte grele, iar aşteptările merg undeva spre 60%, dacă nu mai bine, procentul de promovabilitate.