Publicul interesat de studiu, cercetare şi/sau documentare, tinerii şi persoanele cu dizabilităţi care nu se pot deplasa fizic la sediul bibliotecilor sau arhivelor vor avea posibilitatea, în curând, să acceseze portalul web care le va facilita găsirea documentelor de patrimoniu, a articolelor din presă, fotografiilor, hărţilor din toate instituţiile participante la proiectul „Centrul Transfrontalier de Informaţii şi Comunicaţii Dolj – Vratza”.
Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de partener lider, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, Biblioteca Regională „Hristo Botev” din Vratsa şi Administraţia Districtului Vratsa implementează proiectul „Centrul Transfrontalier de Informaţii şi Comunicaţii Dolj – Vratsa”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară 1: Accesibilitate – Îmbunătăţirea mobilităţii şi a accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii în regiunea transfrontalieră, Domeniul de intervenţie 2 – Dezvoltarea reţelelor şi a serviciilor de informaţii şi comunicaţii în zona transfrontalieră.
În cadrul proiectului s-a achiziţionat softul de aplicaţie Tinread, împreună cu 40 de licenţe instituţionale. Unul din aspectele de interes în realizarea acestui proiect l-a reprezentat crearea Portalului Informaţional al Judeţului Dolj, un consorţiu de lucru care reuneşte atât biblioteci publice, cât şi organizaţii cu specific muzeal. Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” împreună cu 36 biblioteci publice din judeţul Dolj, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Olteniei şi Consiliul Judeţean Dolj lucrează într-un consorţiu de tip zonal. Scopul portalului este să concentreze într-un punct de acces forţa dată de resursele culturale reunite a tuturor organizaţiilor participante în program. În perioada 14-17 iunie 2016, a avut loc reluarea cursurilor de instruire a instituţiilor participante la proiect.
Publicul interesat de studiu, cercetare şi/sau documentare, tinerii şi persoanele cu dizabilităţi care nu se pot deplasa fizic la sediul bibliotecilor sau arhivelor vor avea posibilitatea să acceseze portalul web care le va facilita găsirea documentelor de patrimoniu, a articolelor din presă, fotografiilor, hărţilor din toate instituţiile participante la proiect.