“Investește în Tine”

0
457

Adrian Marinescu, președinte TLDE Dolj: ”Organizațiile naționale ale elevilor și studenților trebuie consultate înainte de adoptarea Programului Investește în Tine

Adoptarea Programului ”Investește în Tine” (program de împrumuturi fără dobandă, garantate de stat) este o inițiativă care poate veni în ajutorul tinerilor și nu numai. În acest sens, determinarea Guvernului de a decide lansarea acestui program este binevenită.

Fiind un program care privește în special tinerii aflați la studii credem că ar fi bine ca Guvernul să  poarte un dialog cu  reprezentanții elevilor și studenților mai cu seamă cu principalele organizații – Consiliul Național al Elevilor (CNE), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Tinerilor din România (CTR) solicită o întrevedere de urgență cu reprezentanții Guvernului referitoare la introducerea acestui program.

Trebuie lămurite în cadrul unui asemenea dialog dacă finanțarea unui asemenea program va duce la scăderea masivă a bugetului alocat de stat pentru educație și la majorarea taxelor de școlarizare – acestea fiind marile temeri ale tinerilor din aceste structuri.

TLDE Dolj consideră că este nevoie de o asemenea consultare prealabilă înainte de adoptarea Programului Investește în Tine prin Ordonanță de Urgentă.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ