Craiova: ISU Dolj a organizat concursul “Prietenii Pompierilor”

0
371

Potrivit reprezentanților ISU Dolj, în conformitate cu prevederile Planului anual de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru anul 2018, aprobat prin Ordinul Prefectului judeţului Dolj nr. 75 din 02.02.2018, în data de 31.05.2018, pe baza sportivă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului “Prietenii Pompierilor”.

Concursul cuprinde o probă teoretică, care se desfăşoară pe baza unui chestionar prin care se urmăreşte verificarea cunoştinţelor acumulate în urma parcurgerii tematicii specifice stabilite prin Protocolul încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, dar şi două probe practic-aplicative, respectiv “Pista cu obstacole” şi “Ştafeta de 400 m cu obstacole”.

La acest concurs – destinat numai ciclului gimnazial – au participat 4 echipaje de fete (Şcoala Gimnazială „Ion Ţuculescu” Craiova, Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova, Şcoala Gimnazială Ţuglui şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova), respectiv 4 echipaje de băieţi (Şcoala Gimnazială „Anton Pann” Craiova, Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova, Şcoala Gimnazială Ţuglui şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova).

Din păcate, în acest an în competiţie nu s-a înscris nici un echipaj mixt. Nu-i nimic! La anul vă aşteptăm, dragi copii, să intraţi în competiţie şi într-un astfel de format.

Pe categorii de concurs, câştigătorii la etapa judeţeană au fost echipajele provenind de la Şcoala Gimnazială Ţuglui, atât la fete, cât şi la băieţi, demonstrând că la nivelul acestei unităţi de învăţământ, prin dăruirea copiilor şi sub atenta îndrumare a profesorilor, nivelul de performanţă atins poate fi îmbunătăţit.
Aprecieri se cuvin a fi arătate însă şi celorlalţi participanţi şi dascălilor lor, pentru că au participat la această competiţie cu un grad ridicat de dificultate şi complexitate, obţinând rezultate notabile. De asemenea, trebuie apreciată bunăvoinţa necondiţionată a gazdei competiţiei, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova. Conform Regulamentului aprobat prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale, în acest an, fiind an par, urmează a se desfăşura şi etapele superioare ale concursului (etapa interjudeţeană, urmată de faza naţională).