Boris Becker condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare pentru fraudă

0
506

Fostul mare campion de tenis, Boris Becker (54 ani), a fost condamnat, în Marea Britanie, la 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fraudă. Câştigător a 6 titluri de Grand Şlem fostul tenismen german a fost găsit vinovat pentru că a ascuns 3 milioane de euro în active şi împrumuturi, ca să nu-şi plătească datoriile. Instanţa a constatat că Boris Becker n-a arătat nici o urmă de regret pentru acţiunile sale şi nici nu şi-a recunoscut vinovăţia. Va executa doar jumătate din sentinţa dată.

Boris Becker, care trăieşte în Marea Britanie din 2012, a declarat falimentul personal în 21 iunie 2017, din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Potrivit BBC, Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare, conform Legii Insolvenţei. Instanţa din Londra l-a condamnat la închisoare pentru înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea averii şi ascunderea datoriilor.

Avocatul lui Boris Becker, Jonathan Laidlaw, a spus în faţa instanţei că acest proces i-a distrus complet imaginea fostului tenismen german, care va avea probleme să facă rost de bani pentru a trăi.

“Reputaţia lui este la pământ. Nu va mai putea să găsească nicio sursă de venit, niciun job. Va fi nevoit să se bazeze pe actele de caritate ale unor oameni, pentru a putea să supravieţuiască”, a spus Laidlaw, potrivit CNN.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Boris Becker, care a câştigat 49 de trofee într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care este acuzat.