Real Madrid, în finala Champions League

0
292

Real Madrid este prima finalistă a Champions League, după 2-2 acasă, în returul semifinalei cu Bayern Munchen, spaniolii câştigând prima manşă cu 2-1. Ca şi în tur, Bayern a deschis scorul prin Kimmich, dar Benzema a egalat până la pauză. Madridul a beneficiat din nou de avantajul arbitrului, turcul Cuneyt Cakir refuzându-le bavarezilor un penalty clar în finalul primei reprize, la un henţ în careu al lui Marcelo. Repriza a doua a început cu o uriaşă gafă a prortarului Ulreich, care a ratat intervenţia la o pasă trimisă înapoi de Alcantara, iar Benzema a reuşit dubla, cu poarta goală. Bayern a egalat prin James Rodriguez şi a avut mai multe ocazii de a marca golul decisiv, însă a rămas 2-2.

Real s-a calificat fiindcă a beneficiat, ca aproape în fiecare meci, de o mare eroare de arbitraj, şi pentru că portarul Keylor Navas a avut cel puţin 4 intervenţii incredibile. Bayern a pierdut calificarea pentru că a fost sabotată de Rafinha, în tur, de portar, în retur, şi de Lewandowski în ambele manşe, polonezul jucând practic pentru Real Madrid, echipă la care îşi doreşte să ajungă. În sfârşit, bătrânul Jupp Heynckes nu a nimerit schimbările, atât prin prisma celor care au intrat, dar mai ales din cauza celor care au rămas în teren.

Este a treia finală consecutivă pentru Real Madrid, care le-a câştigat pe precedentele două. Miercuri se întâlnesc AS Roma şi Liverpool, în tur cormoranii câştigând cu 5-2.