Papp: “Meciul cu FCSB e ca o finală, pe care trebuie să o câștigăm”

0
168

Fundaşul Universităţii Craiova, Paul Papp, spune că derby-ul cu FCSB, programat duminică, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, este ca o finală, ţinând cont că în cazul unui eşec liderul s-ar desprinde la zece puncte de vicecampioană.

“Primul meci important e cel cu FCSB, trebuie să îl privim ca pe o finală pe care trebuie să o câștigăm. Cu minte, echilibru și experiență. FCSB are o echipă destul de puternică, dar și noi, la rândul nostru, avem o echipă excelentă, o familie în adevăratul sens al cuvântului. Eu zic că avem forța să ne luptăm pentru câștigarea campionatului, dar nu ne gândim momentan la acest obiectiv. Îi lăsăm pe alții să se gândească, noi trebuie să câștigăm fiecare joc în parte și doar victoriile ne pot împinge cât mai aproape de câștigarea titlului. Am venit la Universitatea Craiova pentru a face performanță, pentru a câștiga campionatul cel puțin o dată. Mă simt foarte bine într-un tricoul plin de istorie și sunt mândru că fac parte din acest club uriaș al fotbalului românesc” a declarat Papp pentru revista LPF.

Ştiinţa a primit un singur gol în ultimele zece meciuri oficiale, având cea mai bună defensivă din Liga I, cu 14 goluri primite în 28 de meciuri, o medie de un gol încasat la două partide. Despre acest lucru, Papp spune: “Cred că toți ne facem treaba bine, pe toate compartimentele echipei și în toate palierele clubului. În linia defensivă, unde sunt direct implicat, toți ceilalți colegi se mobilizează și asta este de apreciat. Când toată echipa e preocupată de faza defensivă cred că este un lucru foarte bun, meritul este al tuturor, dar în principal al antrenorului care știe să motiveze jucătorii de atac pentru a reveni și în defensivă. Din acest punct solid putem porni mai departe, să obținem ce ne-am propus. Universitatea are talente foarte generoase, cu o mentalitate foarte bună, este ceva de apreciat.

Despre absenţa fanilor, Papp a declarat: “Ne lipsesc enorm suporterii, iar eu încă nu am prins fanii în tribune. Mă uit pe YouTube de foarte multe ori și văd cum erupe vulcanul Universității! Cu ei în tribune am porni cu 1-0 de la vestiare, clar. Sunt fantastici și abia aștept să se redeschidă porțile pentru ei!”