Mangia, Acka şi Donkor n-au fost buni nici de decor. Fuse, fuse şi se duse…lupta la titlu

0
505

Cu memoriul le-am zgândărit orgoliul. Fără să impresioneze, FCSB ne-a bătut din nou. Tot cu 3-2, ca acum o lună. FCSB a fost ceva mai motivată, a speculat prostiile din apărarea Craiovei, iar Gigi Becali a fost mai inspirat decât Devis Mangia atât în alcătuirea echipei de start, dar mai ales la schimbări. Oricum, Craiova pare sparring-partnerul cel mai potrivit să scoată FCSB-ul din criză. Deja nu mai e complex, e ceva dubios. Mangia l-a retras din primul 11 pe „comisarul de serviciu” din meciurile cu FCSB, Kelic, chiar de ziua lui, dar i-a pus în teren pe „saltimbancii” Acka şi Donkor. Celor doi nu li se poate reproşa nicicând lipsa de angajament, dar au fost, bieţii de ei, nişte jaloane. Nici nu era nevoie să insişti pe partea lor, cei doi fundaşi de culoare îşi pun singuri piedici. Ar fi haioşi, dacă nu s-ar distra cu pasiunea celor 4.000 de fani olteni de pe stadion şi a altor sute de mii care blesteamă la TV. Un singur lucru bun au făcut cei doi în acest meci: Donkor a centrat pentru golul lui Cicâldău, iar Acka s-a îmbrăţişat cu Gnohere de câte ori avea ocazia, numai marcaj nu i-a făcut. Cu Borţa şi Vlădoiu trimişi să se călească pe alte meleaguri, Craiova a rămas pe mâna lui Donkor când Martic şi Dimitrov au declarat forfait. „Pensionarul” Teixeira n-a avut vreo problemă să-l depăşescă la faza primului gol, la care Acka l-a neglijat pe Hora. Craiova, care a atacat cu 3 fundaşi şi s-a “apărat” cu 4, a avut reacţie în jumătatea adversă, iar după ce Fortes a izbit bara, Bărbuţ a scos un penalty. Pigliacelli n-a recidivat, fiindcă Bancu şi-a asumat execuţia şi n-a greşit. Dar s-a reluat apoi circul din careul oltean, iar la un corner Man a marcat pentru 2-1, din careul mic. Din ofsaid, totuşi. Eroarea s-a compensat în partea secundă, când gazdelor le-a fost scoasă din poartă mingea, trimisă de Benzar din poziţie regulamentară, la o fază în care Acka doar asista la un-doi-ul adversarilor. Ştiinţa n-a intrat în dezavantaj la cabine, fiindcă a marcat şi celălalt internaţional al ei. Alex Cicâldău a egalat cu o lovitură de cap, după ce l-a depăşit în duel pe Benzar şi n-a fost deloc fault, aşa cum au insinuat ori s-au propunţat unii “specialişti”. În repriza secundă, gazdele au făcut două mutări ofensive, în timp ce Mangia a replicat cu Bic. În aceste condiţii, iureşul FCSB-ului nu putea întârzia şi a adus două goluri, unul validat, pentru o victorie corectă, de această dată. Tot din partea lui Donkor s-a centrat pentru Gnohere, dar nu mai era nicio surpriză…Cum nu este nimic nou că Universitatea se întoarce cu mâna goală din deplasarea la FCSB. Indiferent de formula de joc, de vreme, de teren, de tren sau de autocar, de arbitraj, Craiova e echipa cu care echipa lui Becali are punctele asigurate.

PS După ce a înfierat Universitatea, după ce a pulverizat-o în săptămâna derby-ului, punând o presiune neverosimilă, presa centrală insistă acum că mai sunt şanse la titlu în Bănie, încurajează practic Craiova, doar pentru ca alb-albaştrii să încurce campioana şi să menţină FCSB, “echipa Gazetei Sporturilor”, în lupta pentru titlu. Craiova trebuie să se uite în oglindă şi să admită că nu are potenţă de a lupta pe ambele fronturi, cel puţin nu cu aceleaşi forţe, şi ar trebui să-şi vadă interesul. Aşa cum a făcut-o acum doi ani, când Viitorul a ieşit campioană. Ştiinţa trebuie se concentreze pe principalul obiectiv rămas: Cupa României. Iar joi are prima manşă a semifinalelor, cu Viitorul.

FCSB – Craiova 3-2

Au marcat: Hora 8, Man 29, Gnohere 70 / Bancu 23-pen., Cicâldău 45+2.

FCSB: Bălgrădean 6 – Benzar 6, Cristea 7, Planic  6, Morais 7 – Pintilii 7, Filip 7 – Man 8, Tănase 6, Teixeira 6 (Gnohere 50) 8 – Hora 8 (Nedelcu 89). Antrenor: Mihai Teja. Rezerve: Vlad – Moruţan, Momcilovic, Roman.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Donkor 3, Acka 3 (Kelic 88), Ferreira 4, Bancu 7 – Mateiu 6, Cicâldău 7 – Bărbuţ  7, Mihăilă 5 (Bic 61) 5, Drăghici 6 (Cristea 75) 5 – Fortes 6. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Briceag, Nuno Rocha, Fedele