Directorul colegiului unde învaţă eleva care şi-a scris nemulţumirile în lucrarea de la examen – “Este un fel de independenţă, de maturitate”

0
315

Liviu Rotaru, directorul Colegiului “Mihai Eminescu” din Satu Mare, unde învaţă eleva de clasa a XI-a care şi-a scris nemulţumirile pe foaia de examen la simularea BAC 2019, spune că au mai fost două-trei astfel de lucrări în şcoală și au fost notate tot cu nota 1. Profesorul spune că mesajul fetei este unul firesc, care arată independenţă şi maturitate. “Mesajul este cât se poate de firesc, poate nu neapărat în concordanţă cu subiectul de acum. Exprimarea elevei este una destul de generală, iar principalul mesaj era că elevilor li se cere să memoreze prea mult. În ultima vreme, s-a mai schimbat structura subiectelor şi numai unul dintre subiectele de la română apelează la memoria lor. Se pot lua în seamă unele sugestii. Am citit lucrarea cu câţiva colegi. Şi cu eleva am discutat. Nicidecum nu ne-am gândit la vreo pedeapsă. Este un fel de independenţă, de maturitate”, a declarat pentru HotNews.ro Liviu Rotaru, directorul Colegiului Mihai Eminescu din Satu Mare.

“Nu neapărat că încurajez astfel de atitudini, dar de multe ori şi noi, profesorii, ne exprimăm nemulţumirile”, a mai spus dascălul.

În privinţa noilor schimbări propuse în educaţie, directorul spune că examenul de bacalaureat ar necesita unele modificări. (Hotnews)