Baschetbaliştii Craiovei aşteaptă play-off-ul pentru a-şi regăsi forma

0
331

SCMU Craiova joacă astăzi cu Sibiul, în Polivalentă, dar partida nu mai are importanţă în ierarhie decât pentru oaspeţi

Baschetbaliştii Craiovei mai au două meciuri până la play-off, ambele acasă, cu Sibiul şi Timişoara, dar ele nu mai pot influenţa situaţia din clasament a alb-albaştrilor, care vor termina pe locul 4, urmând să întâlnească în play-off echipa de pe locul 5, care se va stabili între Timişoara şi Piteşti. Avantajul formaţiei lui Aco Todorov este că poate disputa mai multe meciuri acasă în faza eliminatorie. Meciul cu Sibiul este programat astăzi, de la ora 19, în Sala Polivalentă. Despre aceste ultime două partide, antrenorul Craiovei, Aco Todorov, a declarat: „Când s-a stabilit ţintarul sezonului, se părea că aceste ultime două meciuri vor fi cruciale pentru locul 4, dar nu s-a întâmplat aşa, iar cele două partide vor practic unele amicale, respectiv fără presiunea victoriei, fiindcă vor fi pe 4 şi dacă le pierdem. Am juca şi pentru public, dar nu ştiu dacă vom avea public, fiindcă la ultimul meci au fost doar vreo 200 de spectatori. Vom juca la victorie, nu ne vom apăra ca la un meci de All Star Game, dar voi oferi mai puţine minute jucătorilor care au evoluat mai mult şi sunt obosiţi. Nu putem juca să pierdem, mai ales că putem influenţa ierarhia primelor două locuri.”

Todorov: „Ne vom îmbunătăţi jocul într-o lună”

Aco Todorov este convins că echipa sa va întâlni BC Timişoara în play-off şi spune că până la meciurile cu bănăţenii alb-albaştrii îşi vor recăpăta forma bună din prima parte a sezonului: „Ştim că vom juca împotriva învingătoarei din meciul Timişoara – Piteşti şi vom urmări fără presiune meciul lot. Am dovedit în sezonul regular că suntem mai buni decât ambele echipe. Piteştiul are fundaşi mai productivi, în timp ce Timişoara are un spirit de echipă mai bun şi jucători înalţi de calitate, mai dificil de contracarat. Eu aş paria că jucăm cu Timişoara. Ne concentrăm 98% pentru play-off, este ultima mea grijă ce transferuri vom face, avem destul timp să ne gândim la asta. Oricum, România este singura ţară în care între sezonul regular şi play-off sunt 18 zile de pauză, nu mi se pare normal acest lucru. Nu îmi este teamă de această perioadă de pauză, fiindcă nu suntem într-o formă bună, jucăm slab în această perioadă. Am avut un sezon mai bun în primele trei luni decât în următoarele două luni. M-aş fi temut dacă eram într-o formă bună şi ne scoteau din ea. Mai prost de atât nu putem să jucăm, dar avem timp să ne îmbunătăţim jocul până la play-off şi o vom face, avem o lună la dispoziţie. Vom disputa şi două meciuri amicale în perioada în care este programat Final Four-ul Cupei României”.

Holland a revenit la echipă

SCMU Craiova îl va readuce la echipă pe americanul Ryan Holland, care fusese transferat în vara trecută, dar s-a accidentat. „Holland va fi util pentru a echilibra un pic echipa, avem un balans între jucătorii mari şi cei mici, l-am folosit pe Gajovic pe poziţia 3. De asemenea, avem nevoie de Holland şi pentru situaţia în care ar putea apăra accidentări” a spus Todorov. Căpitanul echipei, Porter Troupe, a declarat: „Ne-am atins obiectivul iniţial de a fi în play-off, iar apoi am reuşit să terminăm Top 6 pe locul 4, adică în sferturi vom avea avantajul că vom juca mai multe meciuri acasă. Ne dorim mai mult, adică să ajungem în semifinalele competiţiei, performanţă, pe care nu a mai avut-o acest club.”