Cearta primarului cu funcţionărimea / „Pix şi agendă, domnilor!”

3
62

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, le-a dat o palmă funcţionarilor din subordine chiar în timpul unei şedinţe. Edilul le-a reproşat acestora că sunt obiecte de decor la întâlnirile cu consilierii municipali, fără a fi în stare să-şi ia notiţe despre problemele ridicate de aceştia. 

Supărarea primarului a fost stârnită de faptul că unii dintre aleşii locali s-au plâns că fac degeaba interpelări în plen, pentru că problemele sesizate de ei nu se rezolvă niciodată. Consilierul PDL Dan Cherciu i-a reamintit Liei Olguţa Vasilescu despre mai vechea chestiune a limitatoarelor de viteză care sunt deteriorate mai peste tot. „Revin cu o solicitare pe care am făcut-o în trecut chiar de câteva ori, cea legată de acele praguri de limitare a vitezei. M-aţi asigurat, de fiecare dată, că se vor lua măsuri, însă vă aduc la cunoştinţă că, în continuare, cel puţin în zona Parcului Tineretului, mai sunt şi acum acele praguri deteriorate, cu şuruburile ieşite din asfalt. Şi nu numai că nu îşi fac funcţia pentru care au fost puse, dar constituie un pericol grav. Ca să ocolească zonele deteriorate, şoferii fac slalom pe acolo”.

Limitatoarele de viteză, şi mai deteriorate

Consilierul democrat-liberal a insistat pe lângă primar să se ia totuşi o măsură, sugerând faptul că nerezolvarea acestei probleme ţine de un sigur motiv: că nimeni nu s-a preocupat până acum de acest aspect. „Părerea mea este că doar ar fi trebuit să daţi o dispoziţie şi, în două ore, se putea remedia situaţia”, a comentat acesta. Tot Checiu a ridicat şi problema asfaltului din preajma Parcului Tineretului, care este la fel de deteriorat, dar nici acest lucru nu a stârnit, deocamdată, simţul gospodăresc al autorităţilor locale. «Vreau să vă atrag atenţia şi asupra deteriorării asfaltului care face legătura cu strada „Bucovăţ”, în dreptul acelui podeţ. Este o zonă unde am văzut că sunt, în general, postaţi cei de la Jandarmerie sau Poliţia Locală dar el este într-o zonă deplorabilă», a mai spus consilierul Dan Cherciu.

Aglomeraţie mare la „Carol I”

Mihai Cilibiu, consilier PP-DD, a venit şi el cu o sesizare mai veche pe care a expus-o în faţa primarului cu regretul că situaţia nu s-a îmbunătăţit nici până acum. Alesul local i-a reamintit edilului despre aglomeraţia care se creează la orele de vârf în preajma Colegiului Naţional „Carol I”, când maşinile părinţilor care vin să îşi ia copiii acasă se intersectează cu taxiurile care obişnuiesc să parcheze tot acolo. «De două luni cer să se facă ordine la intersecţia de la Colegiul Naţional „Carol I”. La ora schimbului de ture de elevi se fac ambuteiaje şi, efectiv, nu poţi să traversezi. Cred că Poliţia Locală ar trebui să îşi facă datoria», a declarat Cilibiu, acesta nefiind, într-adevăr, prima dată când ridică această problemă în faţa autorităţilor.

Surprinşi în poză la şedinţe

Pusă în faţa acestei situaţii, Lia Olguţa Vasilescu şi-a vărsat nervii pe funcţionarii din subordine care ar fi trebuit, în opinia ei, să urmărească toate problemele ridicate de consilieri fără ca ea să le mai ceară acest lucru. „Îmi cer scuze pentru interpelările pe care mi le-aţi adresat acum câtva timp şi nu s-au rezolvat. Cu această ocazie am constatat şi eu că funcţionarii Primăriei Craiova sunt aici doar de poză. Nu am văzut pe nici unul dintre ei să-şi noteze ceea ce spuneţi dumneavoastră ca să pot să fac dispoziţiile. Mie mi se pare că, dacă dumnealor vin în această sală, nu vin doar aşa ca să umple spaţiul, ci ca să şi rezolvăm interpelările consilierilor”, i-a certat Olguţa Vasilescu pe angajaţii care aveau o participare numeroasă şi la şedinţa de joi, ca de altfel la fiecare plen al CLM Craiova.

Primarul a cerut stenogramele

Primarul a cerut stenogramele şedinţelor anterioare pentru a vedea ce solicitări au fost făcute de consilieri şi nu au fost rezolvate ulterior. „Vreau să mi se aducă stenograma şedinţelor în care domnii consilieri au ridicat aceste probleme ca să vedem de competenţa cui erau. În condiţiile în care am cerut foarte clar de atunci, încă din şedinţa aceea, să mi se aducă dispoziţiile la semnat, ceea ce nu s-a întâmplat”, a subliniat primarul Craiovei. Lia Olguţa Vasilescu le-a spus funcţionarilor că nu este posibil ca sesizările pe probleme de sistematizare nu au cum să nu fie rezolvate întrucât comisia de specialitate a Primăriei Craiova are o bogată activitate. „La comisia de sistematizare ne întâlnim des, analizăm şi mergem la faţa locului. Şi avem câte 27 de puncte, deci ar putea 23 să fie cu ceea ce ridică consilierii. Deci, de acum înainte, domnilor, vă rog, pix şi agendă când veniţi aici!”, a încheiat subiectul, iritată, Lia Olguţa Vasilescu .

3 COMENTARII

  1. Eu, daca nu e cu banat, as avea o propunere , anume sa inceapa sedinta cu…raspunsuri la interpelatile consilierilor!!Nu cred ca nu se poate, astfel , d-na Primar , poate impune o implicare fara sa-i mai roage in mosd expres!

  2. degeaba are pix si agenda functionarul daca nu i se traseaza sarcina , sa aiba si un dead-line la sfarsitul caruia sa raporteze,degeaba……

  3. Uite , de exemplu anuntai azi,la telefonul cetateanului pt ca pana acum am tot asteptat sa-si dea seama, ca, la iesirea din blocul 5 Cornitoiu, de langa Rest Olimp{ce nereguli sunt si aici , cu terenul dat …SIF-ului!!}, cele trei tomberoane , impiedica vizibilitatea din stanga!!Sa speram, ca , cel putin citi – managerul Nedelescu, poate -poate , va observa, desi, nu cred ca nu a trecut niciodata pe aici!!Dar deh, asa e cand nu te intereseaza decat anumite zone ale oasului…!!Multumesc anticipat, edililor si bineintales , ziarului CVL!!

Comments are closed.